Polluxin toiminta

Pollux järjestää monenlaista toimintaa, josta alla on esimerkkejä.

Tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Tähtiretket
Tähtiretket ovat Polluxin perinteisintä toimintaa, jossa lähdetään porukalla pimeämmille seuduille katselemaan tähtitaivaan ihmeitä. Mukaan lähtee myös Polluxin 200-millinen peilikaukoputki, jolla kohteita nähdään entistäkin hienommin.
Pienoisrakettitoiminta
Monet Polluxin jäsenistä rakentavat ja lennättävät pienoisraketteja. Pollux järjestää sekä rakettikursseja että yhteisiä lennätystapahtumia. Rakettitoiminnassa tehdään myös yhteistyötä muiden suomalaisten rakettikerhojen kanssa. Polluxilla on myös oma tuulitunneli jota voi käyttää rakettien tutkimiseen sekä rakettien laukaisulaite ja -alusta jota jäsenet voivat lainata.
Kerho- ja saunaillat
Pollux järjestää vuosittain useita kerho- ja saunailtoja. Tapahtumissa on yleensä puhuja paikalla kertomassa jostakin tähtitieteeseen, avaruustekniikkaan tai raketteihin liittyvästä aiheesta, tai muutoin jokin teema. Paikalla on myös useinmiten jotain pientä purtavaa Polluxin piikkiin.
Leffaillat
Leffailloissa katsellaan tähtitieteeseen tai raketteihin liittyviä leffoja ja videoita laajakankaalta. Pollux on myös järjestänyt mm. Star Wars -maratonin, jossa elokuvasaagan kaikki kuusi osaa katsottiin putkeen Kinopolin elokuvateatterissa.
Xqrsiot
Xqrsioilla käydään tutustumassa lähiavaruuden mielenkiintoisiin kohteisiin, kuten Metsähovin radioteleskooppiasemaan, Ilmatieteen laitokseen, URSAn Tähtikallion havaintokeskukseen Artjärvellä, ... Suuremmassa mittakaavassa on järjestetty matkat Kiirunaan Ruotsissa sekä Moskovaan yhdessä muiden avaruusopiskelijoiden kanssa. Näillä unohtumattomilla ulkomaanxqrsioilla on tutustuttu paikalliseen avaruustutkimukseen lähietäisyydeltä.
Lainatavarat
Polluxilla on jos jonkinlaista tavaraa jota jäsenistö saa lainata omaan käyttöönsä, sisältäen myös avaruus- ja rakettiaiheisen kirjakokoelman.