Rakettifoorumi päivitetty phpBB3:een

Tähän foorumiin liittyvä keskustelu, parannusehdotukset ja urputukset
User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Rakettifoorumi päivitetty phpBB3:een

Post by sampo »

Kuten ulkoasusta näkyy, rakettifoorumi on päivitetty nyt uuteen phpBB:n versioon. Uusi ulkoasu voi olla aluksi himpun sekava, mutta se on paras jonka löysimme.

Perusosiltaan foorumin pitäisi toimia kuten ennenkin. Uusia lisäominaisuuksia ovat mm. seuraavat:
  • Liitetiedostojen lähettäminen. Rekisteröityneet käyttjät voivat liittää viesteihinsä tiedostoja ja kuvia. Tämä tapahtuu viestilaatikon alla olevasta Liitetiedostot-valikosta. Rajoituksena tällä hetkellä on 5 tiedostoa per viesti ja enintään 512kB per tiedosto.
  • Vakaampi luettujen viestien lista. Joissakin tapauksissa vanha foorumi tuntui hukkaavan tiedon siitä, mitkä viestit oli jo luettu. Uusi foorumi pitää kirjaa tietokannassaan, eikä tällaista pitäisi enää tapahtua.
  • Viestien väliaikainen tallennus ja lataus. Viestin lähetyksessä Tallenna-nappi tallentaa viestin muttei lähetä sitä foorumille. Viestin saa myöhemmin esiin vastaavaan paikkaan ilmestyvällä Lataa-napilla.
  • Nimen ilmoittaminen. Vihdoin käyttäjätietoihin on saatu myös kenttä koko nimelle. Tämän voi käydä lisäämässä omista asetuksistaan kohdasta Profiili, muttei ole pakollinen. Tarkemmat profiilitiedot (mukaanlukien nimi) näkyvät vain rekisteröityneille käyttäjille.
  • Avatar-kuvat. Omista asetuksista kohdasta Profiili->Avatar pystyy lähettämään pienen kuvan itsestään/raketistaan/tms, joka näkyy viestien yhteydessä.
Uudessa foorumin versiossa on todella paljon säätömahdollisuuksia ja vipstaakkeleita, ja varmasti joku niistä on jäänyt väärään asentoon. Ilmoittakaa siis tänne kaikista outouksista tai toiveista foorumin suhteen. Pääsääntönä on, että rekisteröityneillä käyttäjillä pitäisi olla kaikilla alueilla miltei kaikki oikeudet (mm. liitetiedostot, äänestykset ja omien viestien muokkaus), vierailijat pystyvät lähettämään viestejä mutteivät liitetiedostoja tai äänestyksiä.
I doubt, therefore I may be.