Saimme vierailukutsun ilmatilanhallintayksikön päälliköltä, kun hän oli saanut tiedon Supikoira-projektista lehtijutun kautta.

Lennätystä suositeltiin tehtäväksi ensisijassa PV:n pysyvällä vaara-alueella, jolloin ei tarvitsisi erikseen perustaa vaara-aluetta ilmatilaan raketin lennätystä varten. Erillisen vaara-alueen perustaminenkaan ei tosin olisi mitenkään erityisen vaikeaa kunhan asia otetaan riittävän aikaisin (esim. luokkaa 2kk ennen tapahtumaa) esille.
Pienoisraketteja ajatellen mielenkiintoista oli että rakettien (ja muiden vastaavien matalalla käyvien lentohärveleiden) suurimmaksi lentokorkeudeksi sanottiin 450ft, koska 500ft on pienkoneiden minimilentokorkeus. Asutuskeskuksien päällä katto taisi olla yleisesti 1000ft, joten tämä koskee luultavasti esim. Laajalahden jäätä. Jos lennot menevät tämän yli niin periaatteessa pitää perustaa vaara-alue lennätystä varten. Käytännössä sanottiin että pienoismalliraketit (säännösten mukaan rakennetut siis) ovat ilma-aluksille suunnilleen yhtä vaarallisia kuin esim. irti päässeet vappupalloniput, metsästäjien ampumat ilmalaukaukset tai ilotulitusraketit. Näihin kaikkiin pikkutekijöihin ei ilmailulaitoksella ole mahdollisuutta puuttua ja vaara-alueita ei esim. ostoskeskuksen avajaisiin "ilmapallovaarasta" huolimatta perusteta. Tämä ei siis ole käytännössä myöskään tarpeen normaalikokoisten pienoisrakettien tapauksessa kunhan rakettiharrastajien omia varomääräyksiä noudatetaan. Erityistapaukseksi mainittiin lentokenttien lähestymisalueet (kiitotien päästä useiden kilometrien päähän ulottuva sektori), joilla ei saa ollenkaan lennättää raketteja.
Lisätietoa kannattaa kysellä tuolta:
http://www.finavia.fi/lennonvarmistuskeskukset