Turvallisuudesta..

Tähän foorumiin liittyvä keskustelu, parannusehdotukset ja urputukset
tommi
Posts: 279
Joined: 19 February 2003 08:49:25
Nimi: Tommi
Location: Tampere
Contact:

Turvallisuudesta..

Post by tommi »

Tuli tässä vaan mieleen kun lueskelin juttuja sytyttimistä laukaisulaitteista ja vastaavista. Pitäsiköhän räjähdysaineiden (rakettimoottorien) sytyttämiseen liittyvät jutut laittaa jollain tavalla suojattuun paikkaan ettei tässä tule jonain päivänä samaa tilannetta eteen kuin kotikemistien keskusteluryhmässä muinoin..

On tietysti totta että netistä löytyy määrättömästi tietoa kaikenlaisten pommien ja niiden laukaisulaitteiden yms. rakentamisesta, mutta minusta olisi kuitenkin hyvä jos sitä tietoa löytyisi edes kohtuullisen vähän SUOMEKSI. Ajattelen tässä vaan niitä kaikkia n. 7-16v pojan viikareita, joilla on yleensä ollut tapana olla kiinnostuneita paukuista ja joilla harkintakyky ei ole vielä päässyt kauhesti kehittymään.

Yksikin repaleinen silmä tai käsi tuo todella paljon negatiivista julkisuutta harrasteelle.

Mielipiteitä?
K-moottorit K-kauppoihin!
User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Re: Turvallisuudesta..

Post by sampo »

(Siirsin aiheen tähän osioon, johon se paremmin sopii.)

tommi wrote:Tuli tässä vaan mieleen kun lueskelin juttuja sytyttimistä laukaisulaitteista ja vastaavista. Pitäsiköhän räjähdysaineiden (rakettimoottorien) sytyttämiseen liittyvät jutut laittaa jollain tavalla suojattuun paikkaan ettei tässä tule jonain päivänä samaa tilannetta eteen kuin kotikemistien keskusteluryhmässä muinoin..
Tällaisia asioita miettiessä tulee vain helposti ylivarovaiseksi kaikkien asioiden suhteen, varsinkin Myyrmannin tapahtumien jälkeen. Tässä täytyy kuitenkin pitää järki mukana. Täällä ei yllytetä mihinkään, ja tällaisten palstojen ylläpito on ehdottomasti laillista (kuten todettiin kotikemiankin tapauksessa).

Rakettien laukaisu ja sytyttimet kuuluvat hyvin olenniasena osana rakettiharrastukseen, ja siksi olisi hyvin merkillistä rajata ne pois rakettifoorumista, tai laittaa "piiloon". Mielestäni avoimuus on erityisen tärkeää foorumin ylläpidossa. Se päästää helpommin henkilöt sisään asiaan, ja myös näyttää ulkopuolisille, kuinka toisaalta kiehtova harrastus tämä on, ja toisaalta että turvallisuus on otettu huomioon.

Jos ongelmatapauksia kuitenkin esiintyy, esim. joku alkaa postailla täysin harrastukseen liittymättömistä, vaarallisista asioista, niin toki asiaan puututaan. Mutta ei tehdä foorumista rampaa vain tämän pelossa, vaan katsotaan mihin asiat kehittyvät.

Sikäli jos joku täältä lukee jonkin sytyttimenteko-ohjeen ja lähtee siitä tekemään pommia, niin se on täysin hänen oma vikansa, eikä meidän asia lainkaan. Se tieto kyllä löytyisi muualtakin, ja vielä pahempienkin pommien teko-ohjeita.

tommi wrote:_________________
K-moottorit maitokauppoihin!
Nimenomaan. ;)

:!: Nämä ovat minun henkilökohtaisia mielipiteitäni, eivätkä edusta Polluxin virallista kantaa. :!:
I doubt, therefore I may be.
tommi
Posts: 279
Joined: 19 February 2003 08:49:25
Nimi: Tommi
Location: Tampere
Contact:

Post by tommi »

Joo, kyllä olet oikeassa. Liika varovaisuus rampauttaisi foorumin.

Sanonpahan vaan että kattokaa video seuraavasta osoitteesta: http://www.rocket-roar.com/rap/alt.html#videos
ja pitäkää turvaetäisyyksistä tiukasti kiinni. Noita moottoreita on paukkunut kuulemma täällä Suomessakin.
K-moottorit K-kauppoihin!
Post Reply