Lennätys sunnuntaina 7.2. Laajalahden jäällä ja uudet määräykset

Milloin ja missä on mahdollista nähdä raketteja? Mitään uutta rakettirintamalla?
tt
Site Admin
Posts: 703
Joined: 20 January 2003 16:09:08
Nimi: Timo Toivanen
Location: Espoo

Lennätys sunnuntaina 7.2. Laajalahden jäällä ja uudet määräykset

Post by tt »

Hei,
Muutaman vuoden tauon jälkeen meri on taas kunnolla jäässä, joten voimme mennä lennättämään raketteja Laajalahdelle. Tulevana sunnuntaina 7.2. on luvassa kaunista, joskin kylmää säätä, joten mennään kokeilemaan. Viimeisimmän tiedon mukaan jään paksuus on noin 15cm ja se vahvistuu koko ajan. Silti siltojen lähellä, kivien tuntumassa ja rantakaislikossa voi olla heikkoa jäätä joten varovaisuus on tarpeen ja jäänaskalit kannattaa olla mukana.
Aloitetaan kello 12 ja tapaamispaikkana on Servin maijan tien päätyparkkipaikka Otaniemessä. Kaikki varsinaisen parkkialueen paikat ovat varattuja, mutta tien varressa on ilmaista parkkitilaa. 
Uudet miehittämättömän ilmailun määräykset ovat nyt voimassa. Kerhojen piirissä tapahtuva lennätystoiminta sai kahden vuoden siirtymäajan jonka turvin mekin voimme jatkaa rakettien lennätystä lähes samalla tavalla kuin aiemminkin. Raketit rinnastuvat vapaasti lentäviin lennokkeihin ja ainoa suuri muutos aikaisempaan on rekisteröityminen, mikäli lentolaite painaa lähtökunnossa yli 250 grammaa tai sen kyydissä on kamera. Rekisteröinti on lennättäjäkohtainen ja valitettavasti maksullinen. Rekisteröinnin yhteydessä 1kk sisällä on mahdollista suorittaa myös ilmainen 5 vuotta voimassa oleva verkkotentti, joka ei kuitenkaan anna lisäoikeuksia kerhotoiminnassa siirtymäajalla. Laajalahden jäällä voi lennättää myös radio-ohjattavia lennokkeja ja kerhon piirissä toimittaessa maksimikorkeus on 150m.Olemme kirjoittamassa toimintaohjeita joita kerhon piirissä lennättävän tulee noudattaa ja se valmistunee lähiaikoina. 
Siirtymäajan määräys OPS M1-32
https://www.traficom.fi/sites/default/f ... _final.pdf

Ilmailuliiton sivusto uusista määräyksistä:
http://lennokkimaarays.ilmailuliitto.fi/

Traficomin miehittämättömän ilmailun sivusto:
https://droneinfo.fi/

Droneoperaattoriksi rekisteröityminen:
https://droneinfo.fi/fi/rekisteroityminen-ja-teoriakoe


Terveisin,
Timo
Suomen Avaruustutkimusseura ry
“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
- James A. Michener