Page 1 of 1

Rakettilennätysten turvallisuusselvitys

Posted: 27 August 2013 23:13:45
by sampo
NAR (jenkkien kattojärjestö) on tehnyt vuonna 2005 varsin kattavan selvityksen rakettiharrastuksen turvallisuudesta, ja sen perusteella suosituksia rakettitoimintaan. 118-sivuinen selvitys sisältää mm. Monte Carlo -mallinnusta todennäköisyyksistä raketin osua ihmiseen tai rakennelmaan, riskianalyysiä, raketin staattista ja dynaamista vakautta koskevia ohjeistuksia, neuvoja lennätyksessä toimimiseen ym.

Mielenkiintoisena estimaattina esim. että 135000 vuosittain lennätetystä raketista koituu 10 osumaa ihmiseen, 50 osumaa autoon ja 1700 osumaa 2 metrin sisälle ihmisestä.

Rapotti on luettavissa osoitteessa http://www.nar.org/pdf/launchsafe.pdf

Re: Rakettilennätysten turvallisuusselvitys

Posted: 29 August 2013 11:38:12
by Make_L
Kiitos tästä linkistä
Kommenttina: Esim Youtubessa ja eräiden sivustojen teksteissä näkyy, että raketteja ammutaan koulujen urheilukentiltä ja jopa takapihoilta.
Laukaisupaikkojen valinta tuntuu paljon suruttomammalta kuin meillä. Sikäli autoon osuminen ei tunnu niin mahdottomalta.
Verrattuna Kulmakorpeen käytäntö on erilainen - olemmehan tehneet poikkeavista laukaisusta ilmoitukset viranomaisillekin :)
Dokumentti on ilman muuta tärkeä ja tutustumisen arvoinen, eikä tuon kommenttini perusteella sitä ole tarkoitus vähätellä.