Rakettipolttoaineen valmistus

Yleistä keskustelua ja kysymyksiä pienoismalliraketeista
Make_L
Posts: 299
Joined: 19 October 2006 21:28:45
Location: Espoo

Rakettipolttoaineen valmistus

Post by Make_L »

Suomen kiinnostavimmaksi henkilöksi nimetty L.K. mm. tutki ja valmisti rakettipolttoainetta. Hän voitti työllään kilpailun ja ansioitui niin paljon, että pääsee Nobel-gaalaan (!); kts. HS 22.2.2013, NYT-liite sivu 9.
Polttoaine oli ammoniumperkloraatti-alumiinijauheseos. Sen ominaisuuksien teoreettinen ja kokeellinen tutkiminen näyttää olleen laadukasta ja korkeatasoista työtä, vaikka lehtitiedoissa kerrotaan tapahtuneen omassa verstaassa.
Eräs pointti on siinä, että ilmeisesti rakettipolttoaineen valmistus pienissä erissä ja tutkimuskäyttöön ei olekaan rikollista, vaikka sellaisesta on tälläkin sivustolla tullut varoiteltua (myös allekirjoittanut!).
(Hesarin jutusta selviää tosin se, ettei L.K. ole järin arka henkilö muutoinkaan).
Silti, mikä lie taustabyrokratia? Onko joku perillä siitä, saiko L.K. jonkin luvan viranomaisilta? Jos sai, niin luulisi sellaisen heltiävän muillekin vakaville asianharrastajille.
Pikagoogletusta, ei kattava:
http://www.aka.fi/fi/Viksu/Voittajat/Vu ... -Kauppila/
http://retro.tek.fi/tek-lehti/702s38-39.pdf
http://www.eluova.fi/index.php?id=1285
tuppis
Posts: 8
Joined: 14 August 2005 16:05:46

Re: Rakettipolttoaineen valmistus

Post by tuppis »

Eiks luulis et noilta pohjilta se siis on sallittua. Räjähdeasetus sallii ainakin tieteellisiin, yms. tarkoituksiin sen valmistamisen (ok, luvat pitää hakea tukesilta, mut luulen ettei toi kaveri oo niitä myöskään hakenu, eli luultavasti se on ihan ok sellaisenaan). Tukesille voi varmaan soittaa ja kysyä et onko tällaisia lupia myönnetty tolle. Jos lukiolaiset saa alkaa tehä noita aineita, niin luulis tosiaan et TKK:n alajärjestö sellaiset luvat saa myös
Post Reply