REMOTE LAUNCHER

Laukaisualustat ja sähkösytytinlaitteet. Raketin laukaisu on yksinkertaista mutta toisinaan tavattoman hankalaa...
jelehto@cc.hut.fi
Posts: 9
Joined: 16 March 2004 18:35:17
Location: Vantaa

REMOTE LAUNCHER

Post by jelehto@cc.hut.fi »

Tässä hyvä vinkki niille, jotka vaativat laukaisulaitteestaan löytyvän kaukosäätimen :lol: :

http://www.kemo-electronic.com/en/bausa ... /index.htm

Linkin alta löytyy kiva rakennussarja, josta voi kötöstellä kivan infrapunakauko-ohjaimen & vastaannottimen. Sarjaa saa Bebekistä!
tt
Site Admin
Posts: 699
Joined: 20 January 2003 16:09:08
Nimi: Timo Toivanen
Location: Espoo

Re: REMOTE LAUNCHER

Post by tt »

jelehto@cc.hut.fi wrote:Tässä hyvä vinkki niille, jotka vaativat laukaisulaitteestaan löytyvän kaukosäätimen :lol: :

http://www.kemo-electronic.com/en/bausa ... /index.htm

Linkin alta löytyy kiva rakennussarja, josta voi kötöstellä kivan infrapunakauko-ohjaimen & vastaannottimen. Sarjaa saa Bebekistä!
Jos vähänkään välität turvallisuudestasi, niin älä ikinä laita tuota laukaisulaitteeseen! Jos oikein muistan, niin tuo ei koodaa lähetettä mitenkään ja laukeaa kaikista pulssimuotoisista signaaleista (mukaan lukien lähes kaikki langattomat kaukosäätimet)... Ja Kemon laadun tuntien se varmaan laukeaa myös pilven takaa tulevaan aurinkoon, sanoi teksti mitä hyvänsä. Periaatteessakin langaton kaukosäätö raketin laukaisussa on erittäin arveluttavaa, mutta jos välttämättä sellaisen tahtoo, niin siinä on oltava riittävän varma koodaus. Televisioiden yms. kaukosäätimien lähete on koodattua, mutta henkilökohtaisesti en luottaisi niihinkään.
Ennen kuin kukaan ehdottaa rc-autojen yms. radiolaitteita niin sanottakoon että se on vähintään yhtä huono idea. Mikään ei ole hauskempaa kuin sytytintä virittäessä todeta että vähän matkan päässä Nikkoaan ulkoiluttava kakara käyttää samaa taajuutta.
Sori vaan että talloin ideasi lyttyyn, mutta langaton laukaisulaite on vaarallinen ellei tiedä 100% varmasti mitä on tekemässä. Ei se parikaapeli loppujen lopuksi ole niin hankalaa :wink:
“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
- James A. Michener
jelehto@cc.hut.fi
Posts: 9
Joined: 16 March 2004 18:35:17
Location: Vantaa

Post by jelehto@cc.hut.fi »

Tuo herkkyysasia on kyllä hyvin tiedossa, siksi laukaisulaitteessa tulee olla esim. avaimella varmistettu triggeri (meikäläinen kutsuu sitä armed - keyksi :wink: ), jolla voidaan tuo "remote mode" aktivoida. Näin voidaan olla varmoja, että raketti lähtee asianmukaisesti vain silloin, kun on tarkoitus = kaikki on valmista. Vastaannotin tulee myös asianmukaisesti suojata "ylimääräiseltä valolta", jotta väärien laukausten määrä voidaan minimoida.
User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Post by sampo »

jelehto@cc.hut.fi wrote:Tuo herkkyysasia on kyllä hyvin tiedossa, siksi laukaisulaitteessa tulee olla esim. avaimella varmistettu triggeri (meikäläinen kutsuu sitä armed - keyksi :wink: ), jolla voidaan tuo "remote mode" aktivoida. Näin voidaan olla varmoja, että raketti lähtee asianmukaisesti vain silloin, kun on tarkoitus = kaikki on valmista.
No, silti tuo täytyy jossakin tilanteessa käydä avainta kääntämässä raketin lähellä ennen laukaisua (suosittelisin lediä joka näyttää että se ei ole yrittämässä laukaista rakettia kun kääntää avainta). Eipä sikäli, jos tuon järkevästi tekee niin varmaan on ihan turvallinen, mutta silloin se voi olla jo vähän hankala, jos esim. vastaanotin pitää suunnata lähettimen mukaan.

Jos itse tuollaista tekisin niin varmaan ennemmin lähtisin rakentamaan riittävän pitkää koodia lähettävää radiolähetintä. Jotain manuaalisia murtohälytyksen laukaisimia on saatavilla, jotka käsittääkseni lähettävät luokkaa 64-bittisen koodin, esimerkiksi tällaista voisi käyttää. Toisaalta eipä koskaan ole niin paljoa ollut piuhoista ongelmia että jaksaisi tuollaista lähteä väsäämään (ainakaan niin kauan kuin raketit on sitä kokoa että 5m päästä laukaisu on ok).
I doubt, therefore I may be.
Post Reply