Page 1 of 1

Ensimmäisen tapaamisen tuloksia

Posted: 26 October 2012 09:07:48
by sampo
Eilisessä luotainpalloprojektin starttisaunassa oli hieno määrä porukkaa eri paikoista, omien laskujeni mukaan 26 henkeä. Petri Flander esitteli näkemyksiään siitä mitä kaikkea luotainpalloilla pystyisi tekemään, kuultiin mitä eri yhdistykset ovat jo tehneet, ja juteltiin paljon aihealueesta. Lisäksi sovittiin seuraavista askeleista.

Kommunikointikanavia palloprojektia varten on kolme:

1. Tämä foorumi. Tänne kannattaa etenkin laittaa erilaisia vinkkejä, linkkejä ja ideoita muiden luettavaksi ja kommentoitavaksi.

2. Sähköpostilista "pallo ät sats-saff piste fi". Sähköpostilistalle voi liittyä kaikki kiinnostuneet, ja sille lisätään piakkoin kaikki saunaillassa kiinnostustaan osoittaneet. Täällä voi keskustella ja esim. sopia tapaamisista.

3. IRC-kanava #kaasupallot IRCnetissä, jossa voi keskustella muiden kiinnostuneiden kanssa. Täällä keksityt ideat toivon mukaan päätyvät myös foorumille.


Projektin seuraavina vaiheina on erillisiä tapaamisia jotka keskittyvät määrättyihin aihealueisiin. Tällaisia voisi olla ainakin:

- Hyötykuorman toiminnallinen sisältö, mittauslaitteet, ym. ("mitä pallolla voidaan tehdä?")
- Radiolinkit, telemetria, paikannus ja maa-asema
- Hyötykuorman tekninen rakenne (esim. tietokoneet, väylät, sähköjärjestelmät, lämpösuunnittelu, painobudjetti jne)
- Projektin käytännön järjestelyt, luvat, mediasuhteet jne.

Näihin tapaamisiin voi ottaa osaa kaikki kyseisestä aihealueesta kiinnostuneet. Petri Flander laittaa piakkoin sähköpostilistalle Doodlen sopimaan ensimmäisestä tapaamisesta.

Re: Ensimmäisen tapaamisen tuloksia

Posted: 28 October 2012 22:04:31
by tt
Saunaillassa sähköpostiosoitteensa antaneet on nyt lisätty listalle. Jos laitoit itsesi listalle, mutta et ole saanut tervetuloilmoitusta, ilmoittele.