Rakettipainajainen

Tarinoita rakettimalleista, leireistä, moottoreista ja kaikesta muusta mahdollisesta. Kokemuksia (normaalien) ihmisten ja virkavallan suhtautumisesta olisi kiva kuulla.
User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Rakettipainajainen

Post by sampo »

Tulipa sitten nähtyä ensimmäinen painajainen raketeista...

Pohjalla oli edellispäivänä jokin katastrofaalisesti pieleen mennyt oma laukaisu mitä en muista. Sit NASA tms. oli syystä tai toisesta pyytänyt meidän rakentavan SRB:t jonkin satelliitin laukaisuun, josta oltiin ehkä vähän puolihuolimattomasti tehty ratalaskelmat että noin on hyvä. Raketti (jossa oli sukkulasta tuttu punaruskea keskitankki ja SRB:t ensimmäisenä vaiheena, päällä toinen vaihe ja hyötykuorma) jostain syystä laukaistiin Helsingin läheltä. Ensimmäiset kauhun hetket tulee kun toinen SRB irtoaa mutta toinen jatkaa kiinni raketissa kymmenisen sekuntia pidempään ennen irtoamistaan, mutta ajattelin että se saattaa ollakin joku laskettu juttu jolla korjataan raketin suuntaa. Olin kyllä melko varma että raketin oli tarkoitus olla huomattavasti korkeammalla, eikä helposti paljain silmin nähtävissä siinä vaiheessa. Varsin pian sen jälkeen seuraava vaihe ei enää toimikaan ja koko komeus lähtee tippumaan, jossa vaiheessa laukaisupaikkan sijainti alkaa kummasti ihmetyttämään. Koko komeus romahtaa parinkymmenen sekunnin päästä suoraan Helsingin keskustaan. Laukaisua oltiin seuraamassa jossain tähtitorninmäen tuntumassa, jossa mä hyppään portaiden taakse suojautumaan räjähdykseltä joka hävittää kymmenisen korttelia ydinkeskustaa. Kapuan sisälle taloon ja ilmeisesti johonkin seurantahuoneeseen katsomaan ollaanko siellä tietoisia mitä juuri tapahtui, jossa mm. Aapo on tuijottamassa tuiman näköisenä jotain näyttöä, ja alkaa päässään pohtia mitä kaikkia jälkiseuraamuksia moisesta tulee olemaan. :oops:

Voi todeta että oli varsin huojentunut olo kun heräsi sängystään. Pidetään ne turvallisuusnäkökohdat jatkossakin mielessä, jooko :D
I doubt, therefore I may be.