Todella pieni 4 Mt (RAM) + 8 Mt (Flash) tietokone

Raketin kyydissä voi viedä korkeuksiin kaikenlaista kivaa. Kameroita, korkeusmittareita, telemetrialähettimiä, kananmunia...
aapo
Posts: 146
Joined: 21 January 2003 20:26:20
Location: Kerava
Contact:

Todella pieni 4 Mt (RAM) + 8 Mt (Flash) tietokone

Post by aapo »

Löysin sattumalta osoitteesta:
http://www.taskit.de/en/products/microarm/index.htm
todella pienen 4 Mt (RAM) + 8 Mt (Flash) MicroARM-tietokoneen, johon saa pyörimään esim. Linuxin ja Javan!

Siinähän saisi pyörimään vaikka minkälaisen tekoälysoftan, joka ohjaisi raketin automaattisesti takaisin laukaisupaikalle!

Vekottimessa on PIF-väylä, johon saa kuulemma helposti kiinni kaikenlaisia mokkuloita:
http://www.taskit.de/en/products/interface/pif/
Horus
Posts: 3
Joined: 20 October 2004 08:33:46
Location: Espoo
Contact:

Post by Horus »

Näin automaatio- / (tulevana) avaruusinsinöörinä tämä herätti kiinnostuksen. Onhan tuolla kyllä hintaakin, kun pelkkä "lastu" maksaa 140 egee ja aloituspaketti 300 egee. Olisi nyt sitten vain kunnon projekti johonka tätä voisi hyödyntää. Mites olisi Tamperelaisten Supikoira?
Ossi
Posts: 35
Joined: 12 November 2003 23:02:10
Location: Tampere
Contact:

Post by Ossi »

Supikoirassa lentää sen oma lentotietokone SFC-1. Kyseessä on Atmel-pohjainen kortti. Ehkä tuollaisella voisi tehdä inertiaalinavigointisovelluksen tai GPS-suunnistuksen, mutta suurin osa Supikoiran mittaamasta datasta käsitellään maassa lennon jälkeen.

Lennon aikaisia tapahtumia ohjataan todennäköisesti jatkossakin itsenäisellä, mahdollisimman askeettisella ohjaustietokoneella, jotta laitteiston toiminta olisi varmistettu. Ainakaan tähän mennessä henkilökohtainen luottamukseni mitään käyttöjärjestelmää kohtaan ei ole riittävä, jotta sellaiselle voisi sälyttää vajaan kiloeuron hyötykuorman.
tommi
Posts: 279
Joined: 19 February 2003 08:49:25
Nimi: Tommi
Location: Tampere
Contact:

Post by tommi »

Tosiaan aika mukavankokoiseen pakettiin pakattu melko paljon tavaraa. Meidän (Supikoira) käyttöön tuossa voi olla toistaiseksi vähän liikaakin vääntöä, mutta älkää antako sen häiritä. Siitä vaan omaa rojektia käyntiin: alkuun joku kiihtyvyysanturi kiinni ja lennolle ja sitten kokemuksen karttuessa lisää anturirompetta mukaan ja lisää testailua. :)
K-moottorit K-kauppoihin!
Post Reply