ESA:n Aurora-projekti

Muut kiinnostavat aiheet, jotka eivät suoraan liity pienoismalliraketteihin
tommi
Posts: 279
Joined: 19 February 2003 08:49:25
Nimi: Tommi
Location: Tampere
Contact:

ESA:n Aurora-projekti

Post by tommi »

Tämän lukijoista varmaan aika moni oli mukana SATS:n syyskokouksessa 2004 Ilmatieteen laitoksella ja on tietoinen projektista, mutta ajattelin laittaa tietoa tässä niillekin, jotka eivät mukana olleet.

ESA:ssa on tosiaan käynnissä Aurora-projekti, jonka tarkoituksena on lyhyesti sanottuna saada eurooppalaisia astronautteja Marsiin vuoteen 2030 mennessä. Projekti on monivaiheinen ja sen yhtenä välitavoitteena on suorittaa "simuloitu" monivuotinen Mars-lento käyttäen hyväksi ISS:ää ja kuuta. Projektin oheistuotteena saadaan kehitettyä Euroopan avaruusosaamista ja saadaan tietenkin paljon uutta tietoa aurinkokunnasta. Tämä on sanan varsinaisessa merkityksessä nykypäivän löytöretkeilyä.

ESA:n sivuilla oli juuri (20.12.2004) tieto, että projektin rahoitusta ollaan lisäämässä ja Ruotsi on uutena jäsenenä liittynyt mukaan projektiin. Tällä hetkellä mukana ovat siis Italia, Iso-Britannia, Ranska, Belgia, Espanja, Hollanti, Itävalta, Sveitsi, Portugali, Ruotsi ja ESA:n ulkopuolelta Kanada.Esa:n jäsenmaista siis Norja, Tanska, Irlanti, Saksa ja ikävä kyllä myös Suomi ovat ohjelman ulkopuolella. SATS:n kokouksessa puhunut Risto Pellinen oli kuitenkin toiveikas sen suhteen että Suomikin liittyy mukaan lähivuosien aikana.

Lisätietoa:
http://www.esa.int/SPECIALS/Aurora/
K-moottorit K-kauppoihin!