Pienoisrakettikurssi 13.-14.5.2014

Milloin ja missä on mahdollista nähdä raketteja? Mitään uutta rakettirintamalla?
tt
Site Admin
Posts: 703
Joined: 20 January 2003 16:09:08
Nimi: Timo Toivanen
Location: Espoo

Pienoisrakettikurssi 13.-14.5.2014

Post by tt »

Oletko koskaan halunnut rakentaa ja laukaista taivaalle oman raketin? Suomen avaruustutkimusseura järjestää jälleen yhteistyössä teekkareiden tähtitiedekerho Polluxin kanssa pienoismallirakettikurssin, jonka suoritettuasi saat luvan ostaa rakettimoottoreita ja ampua raketteja ympäri vuoden!

Pienoismalliraketit ovat keveitä, uudelleenkäytettäviä raketteja, joiden voimanlähteenä on tehdastekoinen, pieni kertakäyttöinen kiinteää polttoainetta käyttävä moottori. Harrastus yhdistää hauskalla tavalla askartelun, lentotekniikan ja pyrotekniikan.

Kurssilla opitaan raketin vakauteen liittyvää suunnittelua ja testaamista sekä turvallisuusnäkökohtia. Kurssin suoritettuasi saat toistaiseksi voimassa olevan rakettikortin, joka oikeuttaa ostamaan rakettimoottoreita ja lennättämään raketteja ympärivuotisesti.

Kurssi kestää kaksi iltaa, tiistain ja keskiviikon 13.-14.5. noin klo 18-21. Tiistaina paikallaolo on pakollista, keskiviikkona suositeltavaa. Ensimmäisenä iltana pidetään teorialuennot sekä pienimuotoinen kirjallinen koe ja toisena iltana on omien rakettien rakentelua. Keskiviikon rakentelussa on suositeltavaa olla paikalla, koska silloin voi kysellä rakettien käytännön rakentamiseen liittyviä vinkkejä. Kurssin suorittamiseen kuuluu oman raketin rakentaminen sekä laukaisu. Rakettikortin saaminen edellyttää 18 vuoden ikää, mutta kurssin voi käydä aiemminkin.

Raketit voi joko rakentaa alusta pitäen itse, tai valmissarjoista, jotka maksavat noin 16-40 euroa. Itse moottorit maksavat tyypistä riippuen noin 1-4 euroa/kpl.

Kurssin hinta on 20 euroa (sis. kurssimateriaalin), ja kortin saaminen edellyttää jäsenyyttä Suomen avaruustutkimusseurassa tai Polluxissa. Sitovat ilmoittautumiset tulee lähettää allekirjoittaneelle (etunimi.sukunimi@iki.fi, korjaa osoite) viimeistään perjantaina 9.5.
- Nimesi, osoitteesi ja kotikuntasi
- Oletko jo aiemmin SATSin tai Polluxin jäsen
- Henkilötunnuksesi (rakettikorttia varten)

Kurssi pidetään Otaniemessä tai Keilaniemessä Espoossa. Tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja:
- Suomen avaruustutkimusseura: http://www.sats-saff.fi
- Polluxin rakettitoiminta: http://pollux.ayy.fi/raketit.html
- Rakettifoorumi: http://pollux.ayy.fi/rakettiforum/
- SATS:in rakettivastaava Timo Toivanen <etunimi.sukunimi@iki.fi> (korjaa osoite)

Terveisin,

Timo Toivanen,
SATS:in rakettivastaava
“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
- James A. Michener