Rakettilennätys 27.5.

Milloin ja missä on mahdollista nähdä raketteja? Mitään uutta rakettirintamalla?
User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Rakettilennätys 27.5.

Post by sampo »

Tänään pidettiin rakettilennätys Kulmakorvessa (mainos oli unohtunut laittaa foorumille). Sää oli niin hyvä kuin rakettilennätykseltä ikinä voisi toivoa: aurinkoista, lämmintä ja aivan tuuletonta. Sadan metrin korkeudestakin useimmat raketit tippuivat 10m päähän laukaisupisteestä.

Porukkaa oli paljon, noin 25 henkeä, joista suuri osa edellisen rakettikurssin kurssilennättäjiä. Mukana oli paljon pikkuraketteja, mutta myös isompia ja videokameraraketteja. Yksi itserakennettu raketti jouduttiin pyörimiskokeella toteamaan epävakaaksi, minkä jälkeen rakettia muokattiin kunnes siitä saatiin vakaa, ja näin tämäkin kurssilennätys saatiin suoritettua.

Itselläni oli myös ensimmäistä kertaa kaksivaiheinen raketti, jonka aluksi ammuin B4-0 + A8-3 -kombinaatiolla, ja lento sujui äärimmäisen hyvin. Yksinkertaisesti teippaamalla moottorit yhteen maalarinteipillä vaiheistus onnistui mainiosti. Nälkä kasvoi, ja pakkohan se oli ampua uudestaan, tällä kertaa C6-0 + A8-3:lla. Mutta tällä kertaa rocket-gnome iski: Neon-vihreä spraymaali ei ollutkaan niin kirkas kuin olin olettanut, ja vihreä raketti maastoutui heinikkoon tehokkaasti. Kunnialla kadotettu. Onneksi malli oli varsin yksinkertainen, ja pitäisi olla helppo homma rakentaa uusi vastaava.

Lennätyksen jälkeen mentiin kuuden hengen voimin syömään ja juttelemaan Nihtisillan ABC:lle.

Ohessa pari Petri Seppäsen ottamaa videota raketin kyydistä: http://youtu.be/X9LrGLJMJg8, http://youtu.be/j427gr9rzRk
Laittakaa linkkejä omiin kuviinne tänne!
I doubt, therefore I may be.