Lentotietokone

Hyväksi havaitut rakentelukikat ja vinkkejä materiaalien hankkimisesta. Raketteihin sopivia osia löytyy mitä uskomattomimmista paikoista!
Cumulus
Posts: 31
Joined: 28 December 2008 16:47:10
Nimi: Jarkko Airaksinen

Lentotietokone

Post by Cumulus »

Hei,

Olen valitsemassa projektia varten sopivaa laitetta. Tarvetta olisi siis vekottimelle, joka tunnistaisi lakipisteen ja laukaisisi pyroteknisen panoksen pienemmän varjon esiintuomiseksi ja lähempänä maanpintaa taas seuraavan panoksen päävarjon esiintuomiseksi.

Tällä hetkellä perfectfliten HA45 näyttää osoittautuvan ensimmäiseksi valinnaksi.
http://www.perfectflite.com/catalog/HA45.html
Image

Onko muista laitteista kokemuksia?

HA45:n ainoa ongelma on se, että sillä ei voida tunnistaa muutoksia kiihtyvyydessä (ja se ei tietenkään niihin myöskään reagoi). Jatkossa olisi tarkoituksena perehtyä monivaiheisiin raketteihin, joten toivottavaa olisi jos laite tunnistaa ensimmäisen vaiheen loppumisen aiheuttaman kiihtyvyyden hidastumisen ja laukaisee kakkosvaiheen, jos ajoaine loppuu aikaisemmin kuin sen olisi pitänyt. Tästä syystä se jää varmaankin varmistukseksi monivaiheisten palautusjärjestelmiä varten.

Edit:
Vai kannattaisiko sittenkin suoraan ottaa käyttöön R-DAS tiny?
http://www.aedelectronics.nl/rdas/tiny.htm

Onko tuosta laitteesta kokemuksia kenelläkään? Tuossa laitteessa olisi tuplasti pyrokanavia, ja myös kiihtyvyysmittari, joten vaiheiden laukaisu onnistuisi tuolla suoraan. Puhumattakaan laajennusmahdollisuuksista.
User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Re: Lentotietokone

Post by sampo »

Täällä Suomessa ollaan käytetty useita kertoja PerfectFliten tuotteita, Haisunäädän lentotietokoneena kulkee pienempi MiniAlt/WD ja itselläni (sekä parilla muulla) on heidän korkeusmittarinsa Alt15K/WD. Käsittääkseni HA45:ttä ei ole käytetty. MiniAltissa on se kiva puoli että lakikorkeuden lisäksi se loggaa myös koko lentoprofiilin muistiin. Jos siis ei aio lentää yli 8km korkeuteen niin sitäkin kannattaa harkita. Toki muillakin valmistajilla on vastaavia ja monipuolisempiakin tuotteita, PerfectFlitellä on vain tuon tasoiseksi laitteeksi varsin hyvä hinta/laatu-suhde.

Raketin kyytiin kannattaa ehdottomasti laittaa myös varalle erillinen ajastin, joka laukaisee panokset tietyn ajan kuluttua lähdöstä. Tämä pelasti viimeksi Haisunäädän kun lentotietokone ei saanutkaan laukaistua avauspanosta. Siinä käytettiin PerfectFliten miniTimer3 ajastinta G-kytkimen kera, joka tunnistaa itse raketin lähdön. Heillä tosin ei näytä olevan kiihtyvyystunnisteisia seuraavan vaiheen laukaisijoita.

Huonona puolena voisi sanoa että viimeksi PerfectFliteltä tilatessa heillä oli melkoinen jono tilauksia minkä vuoksi kesti ~6 viikkoa ennen kuin tuote lähti. Tämä yksinään ei olisi vielä niin pahaa, mutta kun he eivät mitään asiasta ilmoittaneet ja mä en saanut sieltä minkäänlaista vastausta vaikka parikin kertaa sillä välin sähköpostitse ihmettelin että mikä kestää. Asiakaspalvelussa olisi siis parantamisen sijaa.
I doubt, therefore I may be.
Cumulus
Posts: 31
Joined: 28 December 2008 16:47:10
Nimi: Jarkko Airaksinen

Re: Lentotietokone

Post by Cumulus »

Itselläni on juurikin tapana tuplata kaikki mahdolliset särkyvät tai vialle alttiit tärkeät komponentit järkevään rajaan asti tai ainakin varmistaa vaihtoehtoinen toiminta toisella tavalla.

Tähän mennessä kaikki raketit ovat lähteneet ilmaan itsetehdyllä ajastimella jossa piuhan irroitus master-katkaisimen ollessa päällä laukaisee ensimmäisen sytyttimen moottoria varten ja kytkee ajastimen laskennan päälle. Ajastin taas sytyttää toisen sytyttimen, joka sylkäisee nokan sivulle ja avaa laskuvarjon. Tuossa sitten varmistuksena on ollut toinen ajastin, joka kytkee laskennan päälle saman piuhan irroituksesta kuin ensimmäinen, mutta antaa sytytyksen sekuntia myöhemmin kuin toinen ajastin.

Tietysti noiden tuplaaminen aiheuttaa inhimillisen erehdyksen mahdollisuuden suurentumisen. Voisin hyvin kuvitella että minialttia käytettäessä minitimeriin olisi jäänyt vahingossa liian lyhyt ajastus, ja varjopanos napsahtaa auki kesken lennon tai peräti jopa kesken polton.

No toivottavasti noiden kanssa ei räpellä kenelläkään koko tiimi laukaisun aikana, vaan toimintaan on tehty hyvin tarkka laukaisuohjeistus, jotta kaikki kohdat varmistetaan ja mielellään kahteen kertaan.

Sinänsä pitkät toimitusajat eivät haittaa, koska tällä hetkellä projektiin on varattu 2 vuotta aikaa.
Post Reply