Näppärät pikakiinnittimet sytyttimille

Laukaisualustat ja sähkösytytinlaitteet. Raketin laukaisu on yksinkertaista mutta toisinaan tavattoman hankalaa...
tommi
Posts: 279
Joined: 19 February 2003 08:49:25
Nimi: Tommi
Location: Tampere
Contact:

Näppärät pikakiinnittimet sytyttimille

Post by tommi »

Olin pohdiskellut jo jonkin aikaa parasta tapaa tehdä hyvä (=pieni, yksinkertainen ja halpa) pikakiinnike Sachsen-Feuerwerk -tyyppisille lituskoille sytyttimille. Jokin aika sitten mieleen tuli seuraavan tyyppinen ratkaisu:

Image

Image

Kuten kuvista näkyy siinä on liimattu (pikaliimalla) kaksi piirilevyä selät vastakkain ja niiden läpi porattuihin pitkulaisiin reikiin on sijoitettu kaksi joustavaa metalliliuskaa, jotka on puolestaan juotettu piirilevyn pintaan kiinni. Käytössä sytytin työnnetään kiinnikkeen läpi niin että se jää puristuksiin metalliliuskojen väliin. Liitäntä on luotettava ja ennenkaikkea nopea tehdä!

Noilla sytytin onnistuneesti edesmenneen :( kolmimoottorisen klusterini kahdesti peräkkäin. Kiinnittimet saivat kyllä jonkinverran puhallusta moottoreista laukaisun jälkeen, mutta ne ovat silti edelleen hyvässä kunnossa. Laukaisua valmistellessa sijoitin kiinnittimet mahdollisimman paljon sivuun moottorin suulta, jotta ne eivät kärsisi pahasti lieskoista. Kiinnittimet voisi vielä suojata esim. teipillä (kertakäyttöinen suoja) tai paksulla lasikuitukankaalla (pro-malli) palamista vastaan. Kuvissa olevat kiinnittimet ovat siis kokeneet kaksi laukaisua, minkä jälkeen ne on pesty saippualla ja vedellä puhtaiksi noesta.

Pikakiinnike muuten toimii luultavasti myös Aerotechin pitkien sytyttimien kanssa, jotka vastaavat rakenteeltaan Sachsen-Feuerwerkin sytyttimiä. :)
K-moottorit K-kauppoihin!