Page 1 of 1

rivakka raketti

Posted: 18 December 2005 19:55:08
by moksaus
Hiljaiselle foorumille laiteltakoon täytteenomaisesti linkki videoon jossa jenkkien torjuntaohjus ballistisia vastaan lähtee siilosta kokolailla räyhäkästi:

http://www.srmsc.org/vid0010.html

Ihan en mene vannomaan, mutta muistelisin jostain lukeneeni että kun tuo sipaiseen liikkeelle 60 G:n kiihtyvyydellä saavuttaen viidessä sekunnissa vaatimattoman mach 10 nopeuden, lämpenee ohjuksen ulkokuori useampaan tuhanteen asteeseen kitkan vuoksi.

Mistähän noita rakettimoottoreita saisi, kuka tekee aloitteen Tukesin suuntaan..

Re: rivakka raketti

Posted: 20 December 2005 08:26:29
by tommi
moksaus wrote: Mistähän noita rakettimoottoreita saisi, kuka tekee aloitteen Tukesin suuntaan..
Perkules, kyllä tässä on aloitteen paikka! :D

Tuo on hauskan (?) näköinen yksityiskohta kun moottori syttyy vasta kun paketti on siilon ulkopuolella. Samaan aikaan kyljissä olevat pikkumoottorit (vai olisko ihan vaan kylmäkaasusuihkuttimet) puhaltelee sitä oikeaan suuntaan. Tuollanen siivekkeetön raketti pitää tehdä joskus!

Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta oli ykkösvaiheen räjäyttäminen kakkosvaiheen syttymisen yhteydessä. Militaarimeininki sanoisin.

Posted: 20 December 2005 08:43:42
by tommi
Niin muuten jos tuollaiset moottorit kiinnostaa ihan oikeasti niin meillä on mahdollisuus päästä excursiolle Norjaan Nammon tehtaalle. Jan Erik Ronningen on lupaillut excua, jos eksymme Norjaan joskus.