Varaa aloittelijoille?

Rakettiharrastusta sivuavat kirjat ja lehtiartikkelit
PacoBelan
Posts: 2
Joined: 10 June 2021 18:16:31

Varaa aloittelijoille?

Post by PacoBelan »

Hei kaverit, en ole varma, onko tämä oikea aihe kysyä tätä, mutta haluaisin kysyä, voiko joku teistä suositella kirjaa rakettien työntövoiman perusteista. Olen nähnyt Cambridgen Rocket Propulsion 1st Editionin Amazonissa, mutta näyttää hieman kehittyneemmältä - jos olet raaka aloittelija rakettimoottorin toiminnasta, mutta haluat tietää siitä lisää sukeltamatta liian syvälle, onko kirjoja siellä jonkun sellaisen kaltaista varten? Tiedän, että se on vähän avoin kysymys, mutta luulen intohimoisesti avaruustekniikkaa ja haluan kouluttaa itseäni.
Make_L
Posts: 291
Joined: 19 October 2006 20:28:45
Location: Espoo

Re: Varaa aloittelijoille?

Post by Make_L »

Mielestäni itseopiskelu kannattaa aloittaa netin kautta saatavasta materiaalista. Propulsion periaate on yksinkertainen, Sir Isaac N. kirjoitti kauan sitten tunnetut lakinsa. Mikä tahansa fysiikan perusoppikirja käsittelee aihetta jonkin verran. Oman tiedon lisääntyessä törmää erinäisiin fysiikan ja erityisesti termodynamiikan kysymyksiin. Ennemmin tai myöhemmin huomaat lukevasi Suttonin kirjaa Rocket Propulsion Elements. Jollei sekään riitä, niin (ulkomaiset) yliopistot ym. tahot järjestävät kattavia kursseja.
Googlettamalla itselleen mielenkiintoisia aiheita löytyy kyllä valtavasti sivustoja. Nämä laitoin hieman koemielessä, ovatkohan sen tapaisia kuin halusit?

https://opentextbc.ca/openstaxcollegeph ... ropulsion/
http://www.braeunig.us/space/propuls.htm
https://ocw.mit.edu/courses/aeronautics ... ure-notes/
Post Reply