Rakettikilpailu 2008!

Milloin ja missä on mahdollista nähdä raketteja? Mitään uutta rakettirintamalla?
User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Rakettikilpailu 2008!

Post by sampo »

Jälleen tänä keväänä Pollux järjestää rakettikilpailun! Tällä kertaa haasteena on luoda mahdollisimman korkealle nouseva raketti uoka-aineista. Ja mikäs sen toimivampi tapa osoittaa raketin syötävyys kuin syödä se (tai tarkemmin sanoen samanlainen kappale) jälkikäteen saunaillassa!

Raketista tulee siis rakentaa kaksi versiota, joista toinen lennätetään ja toinen syödään. Lopullisessa arvostelussa korkeutta painotetaan kahdella kertoimella, joista toinen määrittyy sen mukaan kuinka suuren osuuden raketista on pystynyt syömään ja toinen yleisön arvioimien kulinarististen ansioiden perusteella.

Kilpailupäivä on lauantai 23.2., mikäli sää silloin sallii lennättämisen. Lennätyksen jälkeen jatkamme Jämeräntaival 3A:n kattosaunalle nauttimaan tuhdeista raketeista. Voittajalle on maineen ja kunnian lisäksi luvassa hiukkasen maallista mammonaakin.

Tarkat säännöt ja arvosteluperusteet löytyvät osoitteesta http://pollux.tky.fi/kilpailu-syotava.html


Tervetuloa kisaamaan, tai yksinkertaisesti katsomaan kun rakettiharrastajat syövät sanan.. öh, rakettinsa.
I doubt, therefore I may be.
User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Post by sampo »

Talven puutteen vuoksi kilpailulennätys joudutaan siirtämään Otaniemestä Nummelan lentokentälle. Lennätys alkaa Nummelassa klo 14. Jos tarvitset tai voit tarjota autokyytiä paikalle, laita viesti alle (onnistuu ilman rekisteröitymistä). Viestit poistetaan tapahtuman jälkeen.

Ilmoita ainakin:
* Nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi
* Suunnilleen mitä kautta ajat Nummelaan

Ajo-ohjeet: http://pollux.tky.fi/rakettiforum/viewtopic.php?t=471
I doubt, therefore I may be.
User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Rakettikilpailun tulokset!

Post by sampo »

Kilpailun aihe oli ilmeisesti haastavampi kuin odotettiin, sillä lopulta osallistujia oli vain kolme, joista kaksi oli viime hetken keksintöjä. Useammallakin oli kuulemma mennyt alkuperäinen idea pieleen. Kilpailijat olivat:

Timo: Tortilloista ja pakkausteipistä kääritty ja yhdistelty raketti "tumble"-laskeutumisella. Annoksessa oli valmistettu sisukset tortilloihin.

Tomas: Kaupallinen Jupiter-rakettisarja, jossa kärkikartio korvattu porkkanalla ja vanu salaatilla. Sopivasti mitoittamalla porkkanan painoa pystyy saamaan yhtaikaa sekä riittävän lentokorkeuden että syöntiosuuden. Annos oli yksinkertainen ja terveellinen "salaatti sekä porkkana".

Sampo: Sushi norista (sushipalasten ympärille käärittävä levä) valmistettu runkoputki, lasagnesiivekkeet sekä porkkanakärkikartio, streamerina salaattia ja vanuna hattaraa. Valmistuksessa runkoputki leikattiin palasiksi sekä täytettiin riisillä ja lohella sushi nori -paloiksi.


Tulokset olivat seuraavat (nimi: lentokorkeus, syöntiosuus (kerroin), arvostelu (kerroin), lopulliset pisteet):

Timo: 9 m, syöty 92% (0.82), arvostelu 3.3 (1.27), pisteet: 9
Tomas: 74 m, syöty 57% (0.33), arvostelu 2.6 (1.00), pisteet: 25
Sampo: 200 m*, syöty 99% (0.97), arvostelu 4.0 (1.50), pisteet: 291

* Toinen mittauspisteistä ei saanut mitattua kulmaa tarkasti, todellinen lentokorkeus noin 180-230m.

Lisäksi Antin valmistama (mutta viime hetken ongelmista johtuen lennättämättä jäänyt) "rakettipakki" sai kulinaristisen arvioinnin 3.4.


Mittausepätarkkuuksista huolimatta voittajasta ei ollut epäselvyyksiä. Onnittelut voittajalle, vihdoin ja viimein! ;-) Pyrin kirjoittamaan asiasta lisää Avaruusluotaimen seuraavaan numeroon.
I doubt, therefore I may be.
Post Reply