Rakettikilpailu 2006!

Milloin ja missä on mahdollista nähdä raketteja? Mitään uutta rakettirintamalla?
User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Rakettikilpailu 2006!

Post by sampo »

Pollux järjestää taas tänä talvena rakettisaunan ja sen yhteydessä rakettilennätyksen ja -kilpailun. Tällä kertaa kilpailun tavoitteena on saattaa raketin avulla kananmuna ballistiselle radalle, ja osua sillä mahdollisimman lähelle maassa olevaa maalia.

Kilpailu pidetään keskiviikkona 1. helmikuuta klo 14.30 alkaen Laajalahden jäällä, ja siihen voivat osallistua kaikki halukkaat rakettiharrastajat. Ellei itse pääse paikalle, voi rakettinsa antaa jonkun muun ammuttavaksi. Tarkkuuden lisäksi voittoon vaikuttaa raketin rakenneratkaisut ja "yleinen coolius". Tarkemmat säännöt kannattaa lukea osoitteesta:

http://pollux.tky.fi/kilpailu-muna.html

Palkintona on 25 euron lahjakortti Finn Remote Bernt Hoffrén Ky:n pienoismallirakettituotteisiin.

Lennätykseen voi tulla myös lennättämään muita raketteja. Bernt Hoffren on näillä näkymin tulossa paikalle, jos haluatte tilata häneltä jotakin, ilmoittakaa siitä minulle viimeistään edeltävänä maanantaina. Kisan jälkeen puolestaan pääsee saunomaan Gorsun saunalla muiden raketeista kiinnostuneiden kanssa. Paikalla on pientä purtavaa Polluxin puolesta ja saunajuomia pieneen hintaan.


Tervetuloa paikalle!
Last edited by sampo on 17 February 2006 00:46:50, edited 1 time in total.
I doubt, therefore I may be.
User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Post by sampo »

Pistetäänpä vielä tännekin tulokset kilpailusta. Osallistujia oli valitettavasti vain kolme, joista allekirjoittanut otti osaa ex-tempore raketilla, joka oli tarkoitettu ihan muuten vain lennätettäväksi (vaikka olinkin ilmoittautunut etukäteen). Munien laskeutumisetäisyydet olivat:

Timo: 18m 2.4m 15.5m
Pyry: 14m 80m 11.5m(H)
Sampo: 18m(H) - -

(H) = Hylätty lento, osui maahan ennen laskeutumisjärjestelmän aukeamista. Allekirjoittaneen raketti hajosi samalla epäturvalliseen kuntoon, eikä enempiä munia sillä uskaltanut lennättää.

Pyryn raketti oli yksimielisesti päätettynä coolein, mutta eipä kertoimet riittäneet eron tasaamiseen. Timo veti voiton tasan samalla raketilla kuin viime kisassakin. Huomioimisen arvoista Pyryn toisessa lennossa on myös se, että lähtöpaikka oli 30m etäisyydellä maalista. ;)

Ja jos haluaa lisää munaa haasteeseen niin suosittelen katsomaan http://www.msnbc.msn.com/id/3217961/from/RS.2/#060210a kohdan "Micro Re-entry Vehicle Challenge". :twisted:
I doubt, therefore I may be.
tommi
Posts: 279
Joined: 19 February 2003 08:49:25
Nimi: Tommi
Location: Tampere
Contact:

Post by tommi »

Hitto kun jäi väliin tuo tapahtuma. Oli siinä vaan tenttihosua ym. epäolennaisuutta häiritsemässä keskittymistä harrastuksiin. :) Onkos teillä jotain repotaasia -kuvien kera- luvassa tapatumasta?
K-moottorit K-kauppoihin!
tt
Site Admin
Posts: 699
Joined: 20 January 2003 16:09:08
Nimi: Timo Toivanen
Location: Espoo

Post by tt »

Tässä tulee kuvia.
Image
Allekirjoittaneen voittajaraxu lähtövalmiina ja lastattuna. Jesseteippiä lukuunottamatta sama raketti kuin talouspaperiraxukisassa... ;)

Image
:twisted:

Image
Sampon raketti, joka ei ollut ihan tätä varten suunniteltu.

Image
Yllättäen ei oikein toiminut...

Image
Pyryn marginaalisesti hyväksyttävän lennon jälkiseuraukset.

Image
Voittoisa tulos.

Image
Kilpailuraketit ja ammus lähikuvassa.
“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
- James A. Michener
Post Reply