Page 1 of 1

Pienoisrakettikurssi 14.-15.5.2012

Posted: 08 May 2012 15:06:40
by tt
Hei,

Oletko koskaan halunnut rakentaa ja laukaista taivaalle oman raketin? Suomen avaruustutkimusseura järjestää jälleen yhteistyössä teekkareiden tähtitiedekerho Polluxin kanssa pienoismallirakettikurssin, jonka suoritettuasi saat luvan ostaa rakettimoottoreita ja ampua raketteja ympäri vuoden!

Pienoismalliraketit ovat keveitä, uudelleenkäytettäviä raketteja, joiden voimanlähteenä on tehdastekoinen, pieni kertakäyttöruutimoottori. Harrastus yhdistää hauskalla tavalla askartelun, lentotekniikan ja pyrotekniikan.

Kurssilla opitaan raketin vakauteen liittyvää suunnittelua ja testaamista sekä turvallisuusnäkökohtia. Kurssin suoritettuaan saa rakettikortin, joka oikeuttaa ostamaan rakettimoottoreita ja lennättämään raketteja ympärivuotisesti. Kurssi kestää kaksi iltaa, maanantain ja tiistain 14.-15.5. noin klo 18-21 ja se pidetään Espoossa Otaniemessä Jämeräntaival 3A:ssa. Maanantaina paikallaolo on pakollista, tiistaina suositeltavaa.

Ensimmäisenä iltana pidetään teorialuennot sekä pienimuotoinen kirjallinen koe ja toisena iltana on omien rakettien rakentelua. Tiistain rakentelussa on suositeltavaa olla paikalla, koska silloin voi kysellä rakettien käytännön rakentamiseen liittyviä vinkkejä. Kurssin suorittamiseen kuuluu oman raketin rakentaminen sekä laukaisu. Rakettikortin saaminen edellyttää 18 vuoden ikää, mutta kurssin voi käydä aiemminkin.

Raketit voi joko rakentaa alusta pitäen itse, tai valmissarjoista, jotka maksavat noin 16-40 euroa. Itse moottorit maksavat tyypistä riippuen noin 1-4 euroa/kpl.

Kurssin hinta on 20 euroa (sis. kurssimateriaalin), ja kortin saaminen edellyttää jäsenyyttä Suomen avaruustutkimusseurassa tai Polluxissa. Sitovat ilmoittautumiset tulee lähettää Markku Luistolle (mluisto ät pp.htv.fi , korjaa osoite) viimeistään perjantaina 11.5.

Lisätietoja:
- Suomen avaruustutkimusseura: http://www.sats-saff.fi
- Polluxin rakettitoiminta: http://pollux.ayy.fi/raketit.html
- Rakettifoorumi: http://pollux.ayy.fi/rakettiforum/
- SATSin rakettivastaava Markku Luisto <mluisto ät pp.htv.fi> (korjaa osoite)
- Polluxin rakettivastaava Timo Toivanen <etunimi.sukunimi@iki.fi> (korjaa osoite)


Terveisin,

Timo Toivanen,
Polluxin rakettivastaava