Omatekoinen rakettimoottori

Yleistä keskustelua ja kysymyksiä pienoismalliraketeista
totalitor
Posts: 29
Joined: 16 September 2016 09:01:33

Re: Omatekoinen rakettimoottori

Post by totalitor » 01 October 2018 12:30:45

Tämän vuoden testit on tehty, tuli liian kylmää (minä viihdyn lämpimässä).
Jonkinnäköistä polttoa on tullut 8 sekuntia tänä vuonna. Kolme moottoria on testattu, kaksi on palanut puhki ja varmaan kolmaskin olisi mutta se toimi vain liekinheittimenä eli polttoaine syttyi ulkona. Näyttää siltä että seossuhteen ei tarvitse olla kovin tarkka jotta moottori kävisi. Nyt käyttämäni O/F on laskuissani 2,5 mutta todellisuudessa heittää varmasti suuntaan tai toiseen. Optimi on eri asia kuin käytäntö.
Sytytys ei ole vieläkään täysin luotettava, välillä lähtee kerralla nappia painamalla, välillä menee monta sekuntia ennen kuin tapahtuu mitään. Mutta joka kerta kuitenkin on syttynyt.
Jäähdytys on vaikein asia. Ensi vuonna kokeilen taas uusia juttuja, eiköhän talven aikana tule uusia ideoita. Ja saa ehdotella tänne mitä voisin tehdä toisin, miten moottori toimisi paremmin. Moottorin katkonainen käynti taitaa olla selvillä ja näyttihän se siltä että ei ollut ilmiötä "combustion instability". Pidän mitat ja tilavuudet suurin piirtein ennallaan.

Ensi vuoteen siis.

totalitor
Posts: 29
Joined: 16 September 2016 09:01:33

Re: Omatekoinen rakettimoottori

Post by totalitor » 13 October 2018 16:15:41

Avasin koekäytettyä moottoria suuttimen päästä ja laitoin pari kuvaa imguriin. Yritin tekovaiheessa saada sisä- ja ulkokuoren välin niin pieneksi kuin mahdollista takomalla käsin putket. Oli vähän arpapeliä milloin etäisyys oli hyvä ja tuolla on tulos nähtävissä. Millin väli onnistui ja ainakin yhdessä kohtaa sisä- ja ulkokuori koskettavat toisiaan mutta eipä sillä ole ollut mitään vaikutusta. Jäähdytys suuttimen tienoilla toimi hyvin.

https://imgur.com/a/3LZNOEf

Post Reply