Koneistusta

Hyväksi havaitut rakentelukikat ja vinkkejä materiaalien hankkimisesta. Raketteihin sopivia osia löytyy mitä uskomattomimmista paikoista!
Make_L
Posts: 286
Joined: 19 October 2006 20:28:45
Location: Espoo

Re: Koneistusta

Post by Make_L »

Kiitos tiedosta, tyosto.com!
Laitanpa minäkin tämän "korvan taakse"; vaikka itselläni onkin pienoissorvi ja -jyrsin, eivät tehot ja toleranssit riitä vähänkään raskaampaan työhön. Pahinta kaikesta, ei varmaan ammattitaitokaan hankaliin kappaleisiin. Vallankin jos työstökohde täytyy tehdä 0.01-tarkkudella, ei amatööriverstaassa kannata harjoitella sellaista - ei ainakaan jos aika on kallista. Suositan teettämään suuttimen, kun siihen näyttää olevan ammattitasolla nyt tilaisuus.

apollo16
Posts: 30
Joined: 18 June 2008 13:46:39

Re: Koneistusta

Post by apollo16 »

Mistä saa mustaa ruutia?
ja magnesiumia?

User avatar
sampo
Site Admin
Posts: 441
Joined: 20 January 2003 12:31:32
Nimi: Sampo Niskanen
Location: Espoo
Contact:

Re: Koneistusta

Post by sampo »

Ruutia on hankala saada, koska räjähdeaineet ovat säänneltyjä Suomessa. Jos on esim. sopiva aseenkantolupa niin aseruutia voi ostaa. "Tavallinen pulliainen" voi ostaa ruutia lähinnä ilotulitteissa, mutta niidenkin purkaminen on laitonta.

Magnesiumia puolestaan saa ajoittain esim. Tiimareista. Metalliset, kevyet, mattaharmaat terottimet ovat noin 98% magnesiumia. (Jos taas terotin tuntuu painavalta niin se on terästä.)
I doubt, therefore I may be.

Make_L
Posts: 286
Joined: 19 October 2006 20:28:45
Location: Espoo

Re: Koneistusta

Post by Make_L »

Magnesiumjauhe - googletuksella löytyy ainakin linkki http://www.isvet.fi/PDF/59433%20%5BFIN%5D.PDF
mutta en itse ole sieltä ostanut. Yliopiston apteekki on yksi mahdollisuus, hinta on t.n. suolainen sitä kautta.
Kemikaalien maahantuojilta voisi kysyä. Myyntierät ovat tukkukauppiailla suurehkoja, tietysti .
"Magnesiumjauhe"-hakua sotkevat myös ns. terveystuotteet, sekä talkin tavoin käsissä käytettävät (kiipeily jne). Ne tuskin ovat puhdasta Mg-jauhetta.

"Magnesium powder" -googletuksella löytyy lisää. Käsittääkseni kyse on ns. vaarallisesta aineesta eli rahtauskulut on hyvä selvittää ensin.
Viilaamalla syntyy melko karkeaa jauhoa.
- Se, miten hienojakoista jauhe on, vaikuttaa sen palamisominaisuuksiin. Mg-tankoa hiomalla saa hyvinkin hienoa tuotetta, mutta syttymisvaara on suuri. Magnesiumin hiomisprosessia kannattaa huolellisesti selvittää ja tutkia etukäteen. Ravakan tulipalon riski on suuri. Kyllin hienojakoinen voi tietyissä oloissa syttyä itsestäänkin. Ostaminen valmiina on (minusta) se järkevä vaihtoehto.

tt
Site Admin
Posts: 665
Joined: 20 January 2003 16:09:08
Nimi: Timo Toivanen
Location: Espoo

Re: Koneistusta

Post by tt »

Make_L wrote:"Magnesiumjauhe"-hakua sotkevat myös ns. terveystuotteet, sekä talkin tavoin käsissä käytettävät (kiipeily jne). Ne tuskin ovat puhdasta Mg-jauhetta.
Nuo taitavat olla aina magnesiumoksidia tai jotain muuta jo reagoinutta magnesiumia. Hieno magnesiumjauho luokitellaan likimain räjähteeksi, joten sen ostaminen ja kuljettaminen tuppaa olemaan hankalaa ja kallista.
“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
- James A. Michener

Post Reply