Page 1 of 1

Jousiterästä moottoriklipsiksi

Posted: 14 April 2015 18:06:29
by MikaJ
Mistähän löytäisi sopivaa ainesta? Noriksen sarjoissa on varsin hyvät, mutta Kliman myymät irralliset on ihan kelvottomia. Aivan liian pehmeitä. Jostain tuulilasinpyyhkimistä löytyy jousiliuskaa, mutta on vähän painavaa ja paksua, varsin vaikea taivuttaa.

Mika

Re: Jousiterästä moottoriklipsiksi

Posted: 14 April 2015 21:28:47
by tt
Ei sen tarvitse olla lattaa. 1mm pianolanka toimii oikein hyvin.

Re: Jousiterästä moottoriklipsiksi

Posted: 15 April 2015 16:55:44
by Make_L
Tuulilasinpyykimen sulkien jäykisteenä on sopivaa litteää terästä.
Itse olen jo vuosia käyttänyt sitä.

Re: Jousiterästä moottoriklipsiksi

Posted: 16 April 2015 19:50:46
by MikaJ
tt wrote:Ei sen tarvitse olla lattaa. 1mm pianolanka toimii oikein hyvin.
Olen jokusen tehnyt pianolangasta, mutta jotenkin tuommoisen lättänän laittaminen oikeaan asentoon ja pysyminen siinä tuntuu varmemmalta. Mutta totta, pianolangan materiaali on hyvää, siitä mulla on parissa raketissa klipsi.

Mika

Re: Jousiterästä moottoriklipsiksi

Posted: 17 April 2015 18:57:51
by tt
Mulla lanka tekee yleensä jonkinlaisen mutkan moottoripukin kyljessä. Silloin se ei pääse pyörimään ja samalla se myös joustaa vähän eikä taivutusten tarvitse osua millilleen kohdalleen.

Re: Jousiterästä moottoriklipsiksi

Posted: 17 April 2015 21:33:33
by MikaJ
tt wrote:Mulla lanka tekee yleensä jonkinlaisen mutkan moottoripukin kyljessä. Silloin se ei pääse pyörimään ja samalla se myös joustaa vähän eikä taivutusten tarvitse osua millilleen kohdalleen.
Kuulostaa viksulta, ja kun ei tee liian leveää, niin ei tarvitse taivuttaa putken muotoon? Ehkäpä unohdan sen jousilatan etsimisen, ellei sitten jonkinmerkkisestä pyyhkijänsulasta löydy ohuempaa kuin joskus kokeilemani ja palaan pyöreään lankaan. Harmi, että Kliman klipsit ovat niin onnettomia, olisi ollut kovin helppo ja halpa ratkaisu. Onnistuin jo messuilla demotessani vääntämään sen uuden klusteriraketin molemmat klipsit ulospäin kaareviksi, pitää joku kuminauha tms. pistää niiden ympäri

Mika