Polykarbonaattiputkesta runko raketille?

Hyväksi havaitut rakentelukikat ja vinkkejä materiaalien hankkimisesta. Raketteihin sopivia osia löytyy mitä uskomattomimmista paikoista!
Ossi
Posts: 35
Joined: 12 November 2003 23:02:10
Location: Tampere
Contact:

Re: Polykarbonaattiputkesta runko raketille?

Post by Ossi »

Aiheesta ja aiheen vierestä...

Mitä tulee energiansäästölamppuihin, voi kukin tutkiskella sydämessään ko. lamppujen tuotantoprosessia sekä niiden valmistamiseen kuluvaa energiaa, lämmityksen tarvetta pohjoismaissa ja erinäisten firmojen lobbaamisen vaikutuksia pääasiassa tällaisten direktiivien valmistelussa. Nimim. "wolframia varastoon?"

Moottorikiinnike on yleensä muutenkin valmistettu kartongista tai pahvista, nuo kun ovat kevyitä, helposti työstettäviä eivätkä syty kovin helposti pienestä lieskasta - varsinkaan lakalla tai maalilla pintakäsiteltyinä. Eipä johda liikaa lämpöä kestomuovirakenteeseen, Mitä tulee varjojen avauspanoksiin, poistuvat ne yleensä (huom!) kirjaimellisesti savuna ilmaan juuri runkoputkea korventelematta. Joskus saattaa tosin jäädä hehkuvia kekäleitä/pahvisilppua jäljelle, tai mikäli varjo on tiiviisti pakattu voi hidas avautuminen korventaa putkea. Tuollainen ohutseinäinen putki vaikuttaisi muuten vallan mainiolta runkomateriaalilta, ja kuten jo mainittiinkin, sen kelvollisuus selviää helpoiten kokeilemalla.

Post Reply