Page 1 of 1

Todella pieni 4 Mt (RAM) + 8 Mt (Flash) tietokone

Posted: 14 April 2005 15:31:51
by aapo
Löysin sattumalta osoitteesta:
http://www.taskit.de/en/products/microarm/index.htm
todella pienen 4 Mt (RAM) + 8 Mt (Flash) MicroARM-tietokoneen, johon saa pyörimään esim. Linuxin ja Javan!

Siinähän saisi pyörimään vaikka minkälaisen tekoälysoftan, joka ohjaisi raketin automaattisesti takaisin laukaisupaikalle!

Vekottimessa on PIF-väylä, johon saa kuulemma helposti kiinni kaikenlaisia mokkuloita:
http://www.taskit.de/en/products/interface/pif/

Posted: 17 April 2005 07:22:09
by Horus
Näin automaatio- / (tulevana) avaruusinsinöörinä tämä herätti kiinnostuksen. Onhan tuolla kyllä hintaakin, kun pelkkä "lastu" maksaa 140 egee ja aloituspaketti 300 egee. Olisi nyt sitten vain kunnon projekti johonka tätä voisi hyödyntää. Mites olisi Tamperelaisten Supikoira?

Posted: 17 April 2005 12:07:39
by Ossi
Supikoirassa lentää sen oma lentotietokone SFC-1. Kyseessä on Atmel-pohjainen kortti. Ehkä tuollaisella voisi tehdä inertiaalinavigointisovelluksen tai GPS-suunnistuksen, mutta suurin osa Supikoiran mittaamasta datasta käsitellään maassa lennon jälkeen.

Lennon aikaisia tapahtumia ohjataan todennäköisesti jatkossakin itsenäisellä, mahdollisimman askeettisella ohjaustietokoneella, jotta laitteiston toiminta olisi varmistettu. Ainakaan tähän mennessä henkilökohtainen luottamukseni mitään käyttöjärjestelmää kohtaan ei ole riittävä, jotta sellaiselle voisi sälyttää vajaan kiloeuron hyötykuorman.

Posted: 17 April 2005 20:54:17
by tommi
Tosiaan aika mukavankokoiseen pakettiin pakattu melko paljon tavaraa. Meidän (Supikoira) käyttöön tuossa voi olla toistaiseksi vähän liikaakin vääntöä, mutta älkää antako sen häiritä. Siitä vaan omaa rojektia käyntiin: alkuun joku kiihtyvyysanturi kiinni ja lennolle ja sitten kokemuksen karttuessa lisää anturirompetta mukaan ja lisää testailua. :)