Page 1 of 1

Tehdasvalmisteisten sytyttimien käsittely

Posted: 17 March 2003 14:43:02
by aapo
Tehdasvalmisteiset sytyttimet ovat aika herkkiä kapistuksia ja niitä tulee käsitellä varovaisesti.
Sytytin voi lakata toimimasta, jos sen päähän tulee murtuma tai halkeama. Kylmällä ilmalla ehjätkin
sytyttimet saattavat lakata toimimasta. Talvisaikaan niitä kannattaakin säilyttää esim. taskussa
lämpimässä.

Tehdasvalmisteisten sytyttimien kestävyyden parantaminen

Posted: 18 March 2003 01:46:05
by sampo
Yksi suurimmista ongelmista tehdasvalmisteisissa sytyttimissä on ruudin variseminen pois. Tätä voi estää päällystämällä ne esim. nitroselluloosalakalla. Nitroselluloosa on hyvä päällystysaine, koska se on lujaa ja palaa hyvin.

Nitroselluloosalakkaa voi tehdä liuottamalla pingispalloja asetoniin. (Pingispallot ovat nitroselluloosaa - jos et usko, niin leikkaa pallosta ohut viipale ja sytytä se.) Liuos kannattanee tehdä melko laimeaksi, ja sytytin tulee dipata siinä vain yhden kerran. Useampi dippaus saattaa tuottaa liian kovan kuoren, joka aiheuttaa sytytinruudin räjähtämisen, mikä ei välttämättä sytytä moottoria yhtä hyvin kuin palaminen.

En ole tätä vielä testannut (yllä olevat tiedot netistä luettuja), mutta suunnittelen testaavani piakkoin. Sitä ennen paremmin asiasta tietävät voivat kommentoida.

Re: Tehdasvalmisteisten sytyttimien kestävyyden parantaminen

Posted: 01 April 2003 14:50:19
by uuki
sampo wrote:Yksi suurimmista ongelmista tehdasvalmisteisissa sytyttimissä on ruudin variseminen pois. Tätä voi estää päällystämällä ne esim. nitroselluloosalakalla. Nitroselluloosa on hyvä päällystysaine, koska se on lujaa ja palaa hyvin.
Been there, done that. Tätä nykyä dippaan kaikki sytyttimeni nitrosellumähnään, ja toimintavarmuus on parantunut huomattavasti! Ainoat ongelmat enää liittyvät oikosulkuihin ja huonoihin kontakteihin - sytytintä en ole enää ikinä joutunut vaihtamaan saadakseni raketin ilmaan.