Page 1 of 1

Ohuita suoria metallitankoja

Posted: 16 March 2003 20:03:23
by aapo
Hobbypoint:sta Kaisaniemestä (Kinopalatsin ja Molly Malonesin lähellä) saa ohuita suoria metrin pituisia esim. lähtötelineeseen sopivia metallitankoja.

Materiaalivaihtoehtoina ovat rauta, alumiini ja messinki. Rautainen tanko heiluu vähiten, mutta ruostuu.

Halkaisijavaihtoehdot puolen millin välein. Halkaisijaltaan 3 mm:n tanko sopii kaikkien valmissarjojen ohjausputkiin. Paksummat tangot heiluvat vähemmän, mutta lähtötelinetikun halkaisija pitää ottaa huomioon raketissa.

Posted: 17 March 2003 01:27:17
by sampo
Mainittakoon kuitenkin, että kaikkia kokovaihtoehtoja ei välttämättä ole aina saatavilla. Varsinkin muunlaisia metalliprofiileita, esim. H-muotoisia siellä on messinkisiä, mutta ei teräksisiä (tällaiset voisivat olla käyttökelpoisia tehdessä lähtökiskoa, joka estää raketin pyörimisen lähdön aikana).

Muutoin kyllä kerrassaan mainio kauppa, ja sieltä saa myös melko edullisesti hyvin monenpaksuista muoviputkea, josta voi tehdä rakettiin kiinnikkeen.

Kauppa on katutasossa osoitteessa Kaisaniemenkatu 3, www-sivu on http://www.dlc.fi/~hobbypnt/.

Posted: 23 March 2003 22:40:26
by Jukkis
Katselinpa noita tankojakin kun tuolta kävin maaleja ostamassa, niin totesin siinä sitten että kolmemillinen alumiiniputki vaikutti reippaasti jäykemmältä kuin samanpaksuinen rautatanko. Käytännön hyödyistä ja haitoista en sitten tiedä, vääntyessäänhän putki on aika lailla mennyttä kun tangon ehkä voi vielä vääntää takaisin suoraksi.

Eivätpä nuo kovin kalliilta kuitenkaan vaikuttaneet, kympin ympärillä pyörivät. Voisikohan sitä kerätä kolehdin ja hommata yhden putken kokeeksi..?

Re: Ohuita suoria metallitankoja

Posted: 24 March 2004 22:09:43
by aapo
aapo wrote: Materiaalivaihtoehtoina ovat rauta, alumiini ja messinki. Rautainen tanko heiluu vähiten, mutta ruostuu.
Myös Berntiltä saa nykyisin 3 mm paksuisia kuparilla päällystettyjä rautaisia tankoja
hintaan 0,5 eur/kpl. Päällystettyinä ruostunevat vähemmän; en tosin ole vielä
ehtinyt testaamaan.