Kulmakorven muut toimijat

Talvella jäällä on hyvä lennättää, mutta kesällä paikoista on pulaa. Erityisesti kaivataan vinkkejä seutulippualueella olevista kesälennätyspaikoista.
Make_L
Posts: 274
Joined: 19 October 2006 20:28:45
Location: Espoo

Kulmakorven muut toimijat

Post by Make_L » 16 August 2013 16:09:38

Lennätyksissä on kai huomioitava tämäkin, vaikkei se ehkä käytännössä häiritsisikään puolin eikä toisin (?)
Olemme saaneet jonnekin Kulmakorven seudulle "naapureita":
www.helsinginuutiset.fi kertoo näköislehdessään 7.8.2013 sivulla 14 seuraavaa.
Ämmässuon kaatopaikan täyttömaalle on rakennettu kenttä, josta lennätetään kauko-ohjattavia lentokoneita.
Toimijoita ovat Soukan Lennokkikerho ja RC-kopterit r.y.
Ei selvinnyt, missä tarkkaan ottaen tuo kenttä sijaitsee. Sen täytyy olla melko lähellä omaamme.

tt
Site Admin
Posts: 643
Joined: 20 January 2003 16:09:08
Nimi: Timo Toivanen
Location: Espoo

Re: Kulmakorven lennätysalue / Kulmakorpi launch site

Post by tt » 19 August 2013 09:58:12

Kentän sijaintia arvuuteltiin edellisessä lennätyksessä ja päätin nyt etsiä sen... Kenttä sijaitsee nykyisen jätteenkäsittelyalueen pohjoispuolella käytöstä poistetun jätekasan päällä puolentoista kilometrin päässä meidän lennätyspaikasta. https://maps.google.fi/maps?ll=60.24143 ... 8&t=h&z=16

Kentän säännöt: https://dl.dropboxusercontent.com/u/934 ... C3%B6t.pdf

Löysinpä googlaillessani myös tämän: http://espoo04.hosting.documenta.fi/kok ... 14-8-1.PDF
Kukin tehköön tuosta omat johtopäätöksensä. Kolmiperä ja Kulmakorpi ovat ämmässuon alueen vastakkaisilla puolilla, mutta otetaan silti naapurit aina huomioon.
“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
- James A. Michener

MikaJ
Posts: 74
Joined: 20 May 2013 10:02:52

Re: Kulmakorven lennätysalue / Kulmakorpi launch site

Post by MikaJ » 22 August 2013 14:46:06

Kylläpä oli Kolmperäläisiltä rakentavia terveisiä. Jännä huomata, miten vaikea missään on enää hyväksyä mitään toimintaa. Naapurien kanssa yhdessä toimimisesta sen verran, että vaikken Ämmässuolla lennokkeja lennätäkään muuten kuin satunnaisesti rakettilennätyksissä, ehkä osaan sanoa jotain siitä, miltä rakettihommat kentän välittömässä läheisyydessä itsestä tuntuisivat - ajatellen vaikka sitä, että oman kerhoni Petikon lennokkikentän viereisellä pellolla laukaistaisiin raketteja.

Viistotkin lähdöt ovat sen verran ylöspäin suuntautuvia, että kunhan kentän yli ei "ammuta", niiden suhteen riittää se, että rakettialue on laukaisujen aikana lentokieltoaluetta ellei erikseen sovita vaikkapa kuvaamisesta tms. molempien lentolaitteiden omistajien kesken. Isompi kysymys on tuulen suunnasta riippuen rakettien laskeutuminen. Ylhäältä varjon varassa tulevat raketit voivat olla iso riski kalliille lennokeille. Pientä rakettia ei välttämättä näe kunnolla vähänkään kauempana lennättäessä, ja jo pelkästään laskuvarjoon sotkeutuminen tuo isonkin koneen tonttiin. Jos tuuli käy siten, että laskut tulevat säännönmukaisesti lennokkikentän lennätysalueelle, pitää hommasta sopia per laukaisu. Yleensä vilkkaallakin kentällä on joka tapauksessa hiljaisia hetkiä, joten niitten järjestämisen minuutiksi-pariksi kerrallaan luulisi olevan itsestäänselvä juttu. Niinhän kentällä lennokinlennättäjienkin kesken toimitaan, vuorotellaan vähän ja sovitaan kuka lennättää missäkin sektorissa. Kopterikuskit usein haluavat sen muutaman minuuttiaan kentän päällä ilman muiden laskuja, nousut menevät vielä hyvin. Pakkolaskutilanteessa tietenkin tilaa saa kun huutaa.

Mutta sitten naapuruusasiaan, puolitoista kilometriä on niin pitkä matka, että liidokillakin siinä on tekemistä vaikka kilsa vielä meneekin aika helposti. Silloinkin todennäköisesti kone on niin korkealla, että harva raketti sinne asti ulottuu, ja muutenkin lennokkipilotti menee riskirajoilla näköetäisyyden puolesta sekä aika todennäköisesti luvatta valvotun ilmatilan puolella korkeuden osalta. Ehkä hyvän naapuruuden osoituksena voisi laittaa sähköpostin rakettilennätyksistä myös lennokkikerholle, josta luultavasti vastataan ettei siellä asti lennetä muutenkaan. Jos kuitenkin liidokkeja näkyy, niin järjen kanssa minusta pitää voida rakettejakin lennättää. Liidokeilla lentoajat hyvissä termiikeissä ovat helposti sellaisia, ettei niitä kannata odottamaan jäädä niinkuin ihmisiä kantavien lentokoneiden kanssa pitää tehdä, voi pian ilta koittaa. Molemmat ovat harrasteilmailua periaatteessa samoilla pelisäännöillä ilman etuajo-oikeutta, eikä kukaan odota itse saavansa koko ilmatilaa haltuunsa. Samallakin kentällä pitäisi mahtua toimimaan, saati sitten näin kaukana.

Mika

Post Reply