Soita

Talvella jäällä on hyvä lennättää, mutta kesällä paikoista on pulaa. Erityisesti kaivataan vinkkejä seutulippualueella olevista kesälennätyspaikoista.
aapo
Posts: 146
Joined: 21 January 2003 20:26:20
Location: Kerava
Contact:

Soita

Post by aapo »

Itse pitäisin soita erinomaisina paikkoina rakettien lennätystoimintaa ajatellen.

Toisaalta ne ovat aukeita ja toisaalta niille ei ole juuri muuta käyttöä eikä niiden vieressä yleensä ole asutusta tai muuta jolle raketeista voisi aiheutua turvallisuushaittaa. Vetisinä ne eivät ole arkoja metsäpaloille.

Etsin jokin aika sitten kartalta potentiaalisia soita Uudeltamaalta ja tämä lista löytyy osoitteesta:
http://aapo.iki.fi/raketit/lennatyspaik ... ikkoja.txt

Kävin noista viittä katsomassa paikan päällä ja kuvia ao. soista löytyy osoitteesta:
http://aapo.iki.fi/raketit/lennatyspaikkoja/

Näistä kaikki osoittautuivat mielestäni riittävän aukeiksi ja turvallisiksi pienoismallirakettien lennätystoimintaa ajatellen.

Vermijärvi osoittautui ehkä hieman turhan vetiseksi. Tosin voihan siellä kulkea, mutta kumisaappaat ovat aika välttämättömät.

Muut suot ovat myös hieman kosteita, joten kumisaappaat/vaelluskengät/maiharit ovat suositeltavia varusteita, jos haluaa pitää jalat kuivina. Muutoin sillä ei ole niin väliä eli suot eivät nähdäkseni ole niin hetteisiä, ettäkö niihin voisi upota.

Autolla pääsee suon viereen ongelmitta Lampisuolla ja Vermijärvellä. Suurisuolla pääsisi, jos ei metsäautotie olisi suljettuna puomilla. Flymossenilla ja Kivilamminsuolla suota kohti johtaa tie, joka on suljettuna puomilla. Vaikka puomin saisi auki, niin silti Flymossenilla ja Kivilamminsuolla on hieman kävelemistä suolle asti.