Nummelan kentän tilanne

Talvella jäällä on hyvä lennättää, mutta kesällä paikoista on pulaa. Erityisesti kaivataan vinkkejä seutulippualueella olevista kesälennätyspaikoista.
tt
Site Admin
Posts: 665
Joined: 20 January 2003 16:09:08
Nimi: Timo Toivanen
Location: Espoo

Nummelan kentän tilanne

Post by tt »

Nummelan kentän käyttö rakettien lennätyspaikkana on päättynyt.

Syksyllä rakettilennätyksessä Nummelassa tapahtui tiettävästi ensimmäinen raketin aiheuttama vahinko nykymuotoisen rakettitoiminnan kymmenen vuoden aikana. Vahinko oli usean sattumuksen summa. Raketin laskuvarjo ei auennut, ja myös kärkikartio jäi rakettiin kiinni. Silti raketti lensi varsin kauas lähtöpaikastaan (noin 100m päähän) ja huonoksi onneksi osui lentokonehallin kattoon. Vaikka raketti oli kevyt ja pieni Specht, kattoon tuli noin 2cm suuruinen reikä raketin iskusta.

Tapaus on selvitetty kenttää hallinnoivan Nummelan lentokeskus ry:n kanssa, mutta siitä huolimatta seuran rakettijaos on päättänyt ettei pienoismallirakettitoimintaa enää jatketa Nummelan kentällä. Tämä koskee sekä järjestettyjä yhteislennätyksiä että rakettikortin haltijoiden omaa toimintaa. Syitä tähän päätökseen olivat muun muassa lentokeskuksen vaatimukset vakuutusturvan tasosta sekä se, ettei kentän vapaa alue ole niin suuri kuin suurimpien pienoisrakettien osalta olisi toivottavaa.

Suomen Avaruustutkimusseuran rakettijaos
“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
- James A. Michener