Hyviä putkia

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Hyviä putkia

Re: Hyviä putkia

by kimble » 15 January 2012 00:04:40

oletteko tehneet alumiinifolio rullissa olevista putkista raketteja?

Re: Hyviä putkia

by sampo » 24 June 2008 23:17:12

Löysin vastikään *erittäin* hyviä runkoputkia: Tiimarista saa hintaan 2.90e läpinäkyviä käärepaperimuoveja (joko punaista läpinäkyvää, tai väritöntä jossa on kuvioita), joiden keskellä on erinomaisia runkoputkia. Sisähalkaisija 28mm, ulkohalkaisija 29.5mm, pituus 70cm, paino n. 30g. Suosittelen!

Sen sijaan samassa laarissa olevan sellofaanin runkoputki (halkaisija n. 35mm) olikin myhkyräinen ja epämääräinen.

Re: Pitkiä putkia

by sampo » 11 May 2003 10:23:10

sampo wrote:Monissa opiskelijasitseissä käytetään kertakäyttöpöytäliinaa, joka on kiedottu n. 120 cm pitkän, halkaisijaltaan n. 3 cm olevan pahviputken ympärille. Jos isoja raketteja haluaa rakentaa, niin ei muuta kuin työvoimaksi sitseille, ja keräämään parhaat palat päältä. :)
Lisähuomiona ettei välttämättä tarvitse olla edes työvoimana paikalla. Smökin takaosasta löytyy aina välillä lojumasta useampikin ym. putki, kun vain pitää silmät auki.

Nimim. jo neljä putkea varmalta tuholta pelastanut.

Huono moottorinkiinnike

by panu » 16 March 2003 18:13:06

Itse rakensin yhteen rakettiin (Kaljan yläosa) moottoripidikkeen ohuesta pahvista Sampon yllä mainitsemalla menetelmällä. Rakennelmasta tuli muuten oikein toimiva, mutta kiersin kartongin muovitettu puoli moottoria vasten.

Tällöin ongelmaksi muodostuu se, että moottorin lämmetessä pinnoite sulaa moottoriin kiinni ja moottori on tällöin hyvinkin tiukassa.

Edellisen laukaisun jälkeen irrottaessani moottoria, tuo siiveke-moottorikiinnike -viritelmä otti hieman itseensä irroitusyrityksestä, ja tuloksena oli yksi taittunut ja yksi irronnut siiveke.

Seuraavaan versioon ei tule pinnoitettua kartonkia.

Mittatilausputkia

by sampo » 15 March 2003 13:41:24

Jos tarvitsee esim. moottorinpidikkeeksi juuri tietyn kokoisen putken, on (lyhyt) sellainen helppo tehdä itse. Tarvitsee vain sopivan kokoisen pyöreän palikan, jonka ympärille voi kiertää paperia (esim. käytetty moottori). Jostakin paperista voi leikata sopivan levysiä suikaleita, joita alkaa kiertämään moottorin ympärille. Jokaiseen väliin laitetaan hieman tavallista puuliimaa (esim. Erikeeperiä). Sen jälkeen paperi kierretään moottorin ympärille tasaista alustaa vasten koko ajan painaen. Näin syntyy jokaisen paperikierroksen väliin hyvin ohut kerros liimaa, joka on kuitenkin luja. Muutama kierros riittänee kevyeen moottorinpidikkeeseen (riippuen tietenkin paperin paksuudesta). Ennen paperin kiertämistä moottorin ympärille kannattaa siihen kiinnittää esim. teipillä kierros leivinpaperia, ettei paperi liimaudu kiinni moottoriin.

Joidenkin lahjapapereiden yms. sisällä on vain paperimaisesta pahvista kierretty tukirunko. Tämä voisi olla hyvää materiaalia tällaisen putken tekoon (tosin en ole vielä itse koittanut).

Pitkiä putkia

by sampo » 15 March 2003 13:30:50

Monissa opiskelijasitseissä käytetään kertakäyttöpöytäliinaa, joka on kiedottu n. 120 cm pitkän, halkaisijaltaan n. 3 cm olevan pahviputken ympärille. Jos isoja raketteja haluaa rakentaa, niin ei muuta kuin työvoimaksi sitseille, ja keräämään parhaat palat päältä. :)

Hyviä putkia

by tt » 20 January 2003 16:33:07

Hyviä runkoputkia myydään lahjapapereiden ym. paketointimateriaalien tukina. Erityisesti mainittakoon sellofaani (läpinäkyvä, kahiseva ohut muovikalvo) jota sai ainakin vielä viime viikolla asematunnelin Kirjatorilta hintaan 1e/putki. Samaten akateemisessa kirjakaupassa on hyvät valikoimat.
Kiva kun rakettiharrastajille myydään lahjoja valmiiksi paketoituna :lol:

Top