Raketin vilkkuvalo

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Raketin vilkkuvalo

Re: Raketin vilkkuvalo

by tt » 30 November 2016 18:39:46

MikaJ wrote: Joo en mä sillä, että kallis olisi. Ennemminkin juuri nuo käytännön jutut, kalliimmaksihan se varmaan itse tehden tulisi. Tarviiko ne nämä mikrokontrollereita oikein, muistan joskus pikkuisena kasailleeni jostain pikkuingenjöörin elektroniikkasarjasta vilkkuvalon muutamalla irrallisella komponentilla? Kai se vaan on helpompaa niin. Hassua.
Näin se nykyään tuppaa olemaan. Toki yksinkertaisen oskillaattorin saa transistorista ja parista passiivikomponentista, mutta jos haluaa säätää vilkkumisaikoja helposti niin tarvitaan trimmerivastuksia ja viimeistään 2 kertaa välähtävän beaconin kanssa menee vaikeaksi. Vaihtoehtona on 8-jalkainen ATtiny85 prossu, jota voi ohjelmoida Arduino-ympäristöllä ja se vie SOIC-kotelossa noin 5x5mm tilaa.

Re: Raketin vilkkuvalo

by MikaJ » 29 November 2016 23:15:24

tt wrote:Onhan tuollaisessa omat haasteensa. Teholedin ohjauksessa on omat kommervenkkinsä, pitää löytää suojapiirillä oleva akku jossa on riittävä virranantokyky jne. Palikoita saa kyllä irrallisina, mutta suurin haaste taitaa olla leipoa koko komeus pieneen pakettiin. Ja sitten pitää toki ohjelmoida härveliä ohjaava mikrokontrolleri. Vaivaan nähden tuo £10 on hyvinkin kohtuullinen hinta.
Joo en mä sillä, että kallis olisi. Ennemminkin juuri nuo käytännön jutut, kalliimmaksihan se varmaan itse tehden tulisi. Tarviiko ne nämä mikrokontrollereita oikein, muistan joskus pikkuisena kasailleeni jostain pikkuingenjöörin elektroniikkasarjasta vilkkuvalon muutamalla irrallisella komponentilla? Kai se vaan on helpompaa niin. Hassua.

Mika

Re: Raketin vilkkuvalo

by tt » 28 November 2016 20:38:47

Onhan tuollaisessa omat haasteensa. Teholedin ohjauksessa on omat kommervenkkinsä, pitää löytää suojapiirillä oleva akku jossa on riittävä virranantokyky jne. Palikoita saa kyllä irrallisina, mutta suurin haaste taitaa olla leipoa koko komeus pieneen pakettiin. Ja sitten pitää toki ohjelmoida härveliä ohjaava mikrokontrolleri. Vaivaan nähden tuo £10 on hyvinkin kohtuullinen hinta.

Hupsis, tilasinpa 2 kpl noita :)

Huomiseen asti koodilla BLACK2016 saa 15% alennusta.

Re: Raketin vilkkuvalo

by MikaJ » 27 November 2016 14:00:46

Just hiukan leveä noihin pienimpiin raketteihin. Ja ehkä se valo piuhan päässä olisi näppärämpi, niin ei piirilevyn asettelu rakettiin aiheuttaisi rajoituksia valon suunnalle. Kuinka hankala semmoinen tosipieni vilkutin tehokkaalle ledille olisi rakentaa itse? Te elektroniikkaukot näytätte tekevän aikamoisia vehkeitä kotikonstein, onnistuisikohan opastettuna vilkutin aloittelijalta?

Mika

Re: Raketin vilkkuvalo

by tt » 25 November 2016 13:24:34

Re: Raketin vilkkuvalo

by arez9438 » 30 January 2014 08:07:25

Tilantarve on noilla lintu-malleilla massan ohella pienempi.

Raketin vilkkuvalo

by sampo » 17 August 2011 23:21:49

Varsinkin hämärällä raketin löytämistä voi helpottaa olennaisesti vilkkuvalo. Best Friend on valmistanut tätä varten valmiin tuotteen: Raket.. Koiran vilkkuvalo

Hankin pari kappaletta Model/Pet Exposta ja ne ovat vielä ärsyttävämpiä kuin voisi kuvitellakaan. Ne välkkyvät tiuhaan tahtiin valkoista, punaista ja sinistä niin että epilepsiakohtauksen meinaa saada. Koirien pannassa niitä ei juuri viitsi pitää kun ovat liian räikeitä katsottavaksi pimeällä, mutta ne ovat kevyitä, pieniä (halkaisija noin sentin), vesitiiviitä ja muutenkin sen oloisia että varmaan kestävät kyydin raketin sisuksissa. Sellainen luultavasti helpottaisi päiväsaikaankin raketin löytämistä puun oksistosta. Ja hintaa on vain n. 5e kipale.

Top