Kiihdytysauto ruutimoottorilla

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Kiihdytysauto ruutimoottorilla

by Mika R » 05 November 2007 10:56:21

Erittäin hyvä pointti, kiitos. Autohan ei ole vapaasti ohjautuva, vaan siinä on ohjaus ja toivottavasti myös pitävä jarru.

Usseimmat Jenkeissä tehdyt autot toimivat usealla panoksella. Joko yhtä aikaa tai peräkkäin. Tässä tapauksessa yhteislaukaisu voisi tulla kyseeseen. Luuletteko että sillä saisi kotimaasta hankituilla panoksilla auton liikkumaan ? Auton massa voi olla jotain pari kiloa.

by aapo » 04 November 2007 20:03:53

Suomen lainsäädäntö ei sinänsä kiellä rakettiautoja. Pienoismallirakettien turvallisuusohjeistus tosiaan määrittelee, että rakettia ei saa suunnata kuin max 30 asteen kulmassa pystysuorasta. Mutta tässä tapauksessahan kyseessä ei ole raketti vaan auto.

Itse olen joskus miettinyt, että voisi rakentaa rakettikäyttöisen kelkan, jota kokeilisi jossain järven tai meren jäällä.

Avauspanos ei ole ylitsepääsemätön este, sillä sen voi antaa laueta ilman vaikutusta eteenpäin.. Korkeintaan hieman hidastaa vauhtia. Ellei sille jotain varsinaista käyttötarkoitusta keksi.

Hyvä olisi hieman etukäteen laskeskella, miten erilaisten rakettimoottorien työntövoimat vaikuttavat auton tai kelkan kulkuun ja mikä tämän perusteella olisi sopiva rakettimoottori ja kokeilupaikka.

by Masa » 03 November 2007 13:46:32

8) Itseäkin kiinnostaisi nuo plugatut moottorit joita voisi käyttää apumoottoreina klusteroiduissa systeemeissä sekä 0-moottorit monivaiheraketteihin, mutta lupien saaminen tässä maassa taitaa olla mahdotonta vaikka kaivettais itse Wehrner Von Braun haudasta asiaa ajamaan. Ihmetellä kyllä täytyy mikä instanssi on aikanaan mennyt hyväksymään järjettömän tehokkaat muovikuula-aseet, asehan on aina ase ja jossain vaiheessa joku "Duudson-fani" sillä lataa jotain päin näköä ja hyvä jos näköä sen jälkeen vielä on. Tais mennä taas "setä-osastolle" tämä kirjoitus mutta menköön :roll: .Mitä tulee noihin raketti-autoihin niin ilotulitus-myynnissä oli viime vuonna "Kimitin" rakettiauto :lol:

by Mika R » 02 November 2007 11:58:12

Mielenkiintoista, kiitos vastauksestasi!

Mietin onkohan kukaan halukas viemään tuollaista anomushanketta eteenpäin..

by tt » 02 November 2007 01:35:25

Mjoo, kyllähän tämä paremmin kuuluu propellihattualueelle ;)

Moottorista lähtee melkoinen määrä nokea sekä jonkin verran isompia karstakökkäreitä, joten rakettiautolla saisi ainakin tehokkaasti liattua radan. Omat ongelmansa aiheuttaa myös meikäläisten moottorien avauspanos, joka noissa autoissa räjähtäisi auton sisälle...
Säännöstö tosiaan nykyisellään kieltää rakettiautot, mutta jos asiasta oikeasti kiinnostuneita löytyy enemmän ja hommaa pystyy harrastamaan turvallisesti, ei kannata heti heittää kirvestä kaivoon. Se tosin melkeinpä edellyttäisi P-tyyppisten avauspanoksettomien moottoreiden hyväksyttämistä Suomeen. Pikaisesti katsoen myös näytti, että noissa videoissa käytettiin D-kokoa suurempia moottoreita.

by Mika R » 01 November 2007 14:08:02

Selvisi ettei raketteja saa ampua maata pitkin. Joten se siitä.

Tällaisen vekottimen omistaja voisi kyllä ottaa yhteyttä meikäläiseen vaikka emailitse :)

by Mika R » 01 November 2007 13:09:04

Hmm.. sorry - tämä taisi tulla vähän väärälle alueelle. Voinee siirtää tuonne (Hullut) Ideat - Propellihattujen oma alue -alueelle

Kiihdytysauto ruutimoottorilla

by Mika R » 01 November 2007 09:34:18

Terve kaikki rakettiharrastajat!

Olen pienoisautoharrastaja (polttiskrossi), ja meillä on pienoisautojen kiihdytyskilpailut keväällä.

Tähän liittyen onko kukaan nähnyt tai rakennellut kiihdytysautoa ruutimoottorilla?

YouTubesta löysin tämän http://www.youtube.com/watch?v=qdsGhf701T8

Olisin halukas rakentamaan jotain vastaavaa, jos lupa kisoihin saadan tällaisella autolla osallistua. ihan eka kysymys onkin kuinka puhtaasti tuo ruuti palaa ja syntyykö siitä palojätettä? radalle ei nimittäin saisi päästää mitään moskaa. Kaatuuko projekti siihen?

Mika Rinne, Espoo
mika.rinne@kolumbus.fi

Top