REMOTE LAUNCHER

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: REMOTE LAUNCHER

by sampo » 01 November 2004 14:27:51

jelehto@cc.hut.fi wrote:Tuo herkkyysasia on kyllä hyvin tiedossa, siksi laukaisulaitteessa tulee olla esim. avaimella varmistettu triggeri (meikäläinen kutsuu sitä armed - keyksi :wink: ), jolla voidaan tuo "remote mode" aktivoida. Näin voidaan olla varmoja, että raketti lähtee asianmukaisesti vain silloin, kun on tarkoitus = kaikki on valmista.
No, silti tuo täytyy jossakin tilanteessa käydä avainta kääntämässä raketin lähellä ennen laukaisua (suosittelisin lediä joka näyttää että se ei ole yrittämässä laukaista rakettia kun kääntää avainta). Eipä sikäli, jos tuon järkevästi tekee niin varmaan on ihan turvallinen, mutta silloin se voi olla jo vähän hankala, jos esim. vastaanotin pitää suunnata lähettimen mukaan.

Jos itse tuollaista tekisin niin varmaan ennemmin lähtisin rakentamaan riittävän pitkää koodia lähettävää radiolähetintä. Jotain manuaalisia murtohälytyksen laukaisimia on saatavilla, jotka käsittääkseni lähettävät luokkaa 64-bittisen koodin, esimerkiksi tällaista voisi käyttää. Toisaalta eipä koskaan ole niin paljoa ollut piuhoista ongelmia että jaksaisi tuollaista lähteä väsäämään (ainakaan niin kauan kuin raketit on sitä kokoa että 5m päästä laukaisu on ok).

by jelehto@cc.hut.fi » 01 November 2004 09:50:57

Tuo herkkyysasia on kyllä hyvin tiedossa, siksi laukaisulaitteessa tulee olla esim. avaimella varmistettu triggeri (meikäläinen kutsuu sitä armed - keyksi :wink: ), jolla voidaan tuo "remote mode" aktivoida. Näin voidaan olla varmoja, että raketti lähtee asianmukaisesti vain silloin, kun on tarkoitus = kaikki on valmista. Vastaannotin tulee myös asianmukaisesti suojata "ylimääräiseltä valolta", jotta väärien laukausten määrä voidaan minimoida.

Re: REMOTE LAUNCHER

by tt » 13 October 2004 21:52:36

jelehto@cc.hut.fi wrote:Tässä hyvä vinkki niille, jotka vaativat laukaisulaitteestaan löytyvän kaukosäätimen :lol: :

http://www.kemo-electronic.com/en/bausa ... /index.htm

Linkin alta löytyy kiva rakennussarja, josta voi kötöstellä kivan infrapunakauko-ohjaimen & vastaannottimen. Sarjaa saa Bebekistä!
Jos vähänkään välität turvallisuudestasi, niin älä ikinä laita tuota laukaisulaitteeseen! Jos oikein muistan, niin tuo ei koodaa lähetettä mitenkään ja laukeaa kaikista pulssimuotoisista signaaleista (mukaan lukien lähes kaikki langattomat kaukosäätimet)... Ja Kemon laadun tuntien se varmaan laukeaa myös pilven takaa tulevaan aurinkoon, sanoi teksti mitä hyvänsä. Periaatteessakin langaton kaukosäätö raketin laukaisussa on erittäin arveluttavaa, mutta jos välttämättä sellaisen tahtoo, niin siinä on oltava riittävän varma koodaus. Televisioiden yms. kaukosäätimien lähete on koodattua, mutta henkilökohtaisesti en luottaisi niihinkään.
Ennen kuin kukaan ehdottaa rc-autojen yms. radiolaitteita niin sanottakoon että se on vähintään yhtä huono idea. Mikään ei ole hauskempaa kuin sytytintä virittäessä todeta että vähän matkan päässä Nikkoaan ulkoiluttava kakara käyttää samaa taajuutta.
Sori vaan että talloin ideasi lyttyyn, mutta langaton laukaisulaite on vaarallinen ellei tiedä 100% varmasti mitä on tekemässä. Ei se parikaapeli loppujen lopuksi ole niin hankalaa :wink:

REMOTE LAUNCHER

by jelehto@cc.hut.fi » 13 October 2004 21:01:46

Tässä hyvä vinkki niille, jotka vaativat laukaisulaitteestaan löytyvän kaukosäätimen :lol: :

http://www.kemo-electronic.com/en/bausa ... /index.htm

Linkin alta löytyy kiva rakennussarja, josta voi kötöstellä kivan infrapunakauko-ohjaimen & vastaannottimen. Sarjaa saa Bebekistä!

Top