Ohjauskeppi fillariviiristä

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Ohjauskeppi fillariviiristä

by sampo » 29 February 2004 01:45:02

Kimmo wrote:Tuolla Kaisaniemessä on sitä Kinopalatsia vastapäätä Hobby point/corner(?) mistä saa pyöreitä metallitankoja ihan 1mm halkaisijasta 3-4mm asti, eli tosisopivia tähän touhuun. Niillä ampuu jo melkolailla hyvästi
Tuosta on jo ollut puhetta, ja kyllä noilla hyvin saa useimmat raketit ammuttuakin. Mutta jos jotain isoa/painavaa ampuu, niin siinä alkaa melkeinpä kaivata jotain vähän tukevampaa ja/tai pidempää. (Itse tosin edelleen käytän juuri noita 3mm tankoja.)

by Kimmo » 29 February 2004 01:06:32

Tuolla Kaisaniemessä on sitä Kinopalatsia vastapäätä Hobby point/corner(?) mistä saa pyöreitä metallitankoja ihan 1mm halkaisijasta 3-4mm asti, eli tosisopivia tähän touhuun. Niillä ampuu jo melkolailla hyvästi

by tommi » 16 October 2003 12:39:32

Vielä vinkki viirin hankintapaikasta Tampereella: Kävin eilen "Supermyynti" :) nimisessä kaupassa ja siellä näkyi olevan fillariviiriä myynnissä hintaan 3,20. Eli kannattaa käydä ostamassa ennemmin sieltä kun Etolasta (jotain hienoa ja kallista barbie-viiriä).

Supermyynti sijaitsee keskustassa Koskikeskusta vastapäätä.

by tommi » 08 June 2003 13:28:43

Kävin hankkimassa sellaisen viirin (barbie) jo pari kuukautta sitten ja nyt sain tehtyä siihen liitoksen, jolla kahdessa osassa olevan tangon saa liitettyä yhteen. Ohessa on kuva josta näkyy että lasikuitutangon keskelle on istutettu 2mm pianoteräs. Ainoa vaikeus tuossa oli reiän poraaminen keskelle lasikuitutankoa ja saada se reikä vielä tangon keskiakselin suuntaiseksi. Kehitin tuohon 2mm poralle sellaisen holkkiadapterin, jolla poraus onnistui loistavasti. Voin lainata poraustukea, jos joku haluaa tehdä samanlaisen tangon itselleen.

Toisaalta eipä tuollainen poraustuki ole vaikea tehdä itsekään jos kayttää viirin mukana tullutta läpinäkyvää muovitukea ja jotain miljoonalaatikosta löydettyä Ø6mm/2mm holkkia.

Image

Lopputuloksena minulla on nyt 110cm pituinen ja todella tukeva ohjauskeppi, josta uskaltaisi laukaista ehkä jotain isompaakin jötikkää taivaalle.. 8)

by Guest » 18 March 2003 22:46:51

joo kävinpä kattomassa.. barbie-viiri on selkeästi parempi kuin nalle puh, siinä on pitempi lasikuitutanko!
:)

Ohjauskeppi fillariviiristä

by tt » 23 January 2003 01:28:44

Ainakin Etolassa myydään polkupyörien taka-akseliin kiinnitettäviksi tarkoitettuja n. puolitoista metriä korkeita lasikuituisia viirejä, jotka sopivat hyvin laukaisualustan ohjauskepeiksi. Ainoa vika on paksuus (muistaakseni 6mm), joten rakennussarjojen mukana tulleet ohjainholkit ovat liian pieniä. Tukevuutensa puolesta viirin keppi sopii melko isoillekin raketeille.

Top